Daglig leder i Alta Soul & Bluesfestival, Stig Anton Eliassen, bedyrer at åpningskonserten aldri har vært bedre.

– Historisk bra

– Noen vil helt sikkert påpeke at jeg hvert år sier at årets åpningskonsert var den beste, men i går fikk jeg bakoversveis, sier Eliassen som peker spesielt på rock- og bluesartisten Ida Maria, som avsluttet torsdagsballet.

– Det var helt sinnssykt. Vi har alltid hatt gode konserter under åpningen, men Ida Maria sin opptreden vil helt klart gå inn i våre historiebøker som noe av det ypperste publikum har fått oppleve live. Hun var rett og slett helt enorm. Hun rasket med seg publikum både inn og ut av teltet, og var høyt og lavt hele tiden med sin rå musikk og stemme. Bånn gass er stikkordene, og det ble en helt ny konsertopplevelse for meg som jeg aldri kommer til å glemme. Og, det tror jeg også publikum er helt enig i. De som ikke var her gikk glipp av noe stort. Vi kunne ikke fått en bedre artist til å avslutte åpningskvelden, sier han storfornøyd.

Godt oppmøte

Han anslår at det var omlag 500 på det meste under kvelden.

– Det bruker å være omlag 400-500 på «oppvarmingskvelden» før det hele braker løs fredag og lørdag, og det er vi selvsagt fornøyd med, sier Eliassen.

Nå når finværet, med varme gode sommertemperaturer, har tatt grep om byen, så har også billetsalget tatt seg opp.

– Nå selger vi veldig mange billetter, så det blir nok en knakende god helg, tror festivalsjefen.

– Viktig for Alta

Altaordfører Monica Nielsen fikk æren av å åpne festivitasen med en liten tale før ungguttene i Stuck in North entret scenen som første band ut i går kveld. Hun påpekte blant annet at hun personlig gleder seg hvert år til bluesfestivalen og at Alta er privilegert som har  en festival av denne størrelsen.

– Dette er fjortende året på rad festivalen går av stabelen, og det står det respekt av. Festivalen betyr alltid gode opplevelser for publikum, sa ordføreren som påpekte at festivalen har blitt et knutepunkt i byen.

– Festivalen er et viktig bidrag med tanke på bolyst, og den skaper også aktivitet i byen, noen som blant annet er bra for næringslivet, fastholdet hun.

Hun fremhevet også at festivalen gir unge musikere i Alta god lærdom.

– Unge musikere i byen får høste dyrkjøpt erfaring med å få stå på store scener foran et stort publikum og det skal de roses for. Det er også over 100 frivillige og 40 bedrifter som er med å støtte opp om festivalen som setter Alta på kartet, påpekte Nielsen.