Prosjektleder Christina Hætta og instituttleder Nina Hermansen venter 240 gjester fra 20 forskjellige land. Fra samtlige seks verdensdeler kommer de for å diskutere sosialt arbeid i urfolksområder. Utfordringen har vært å få med lokale deltakere.

Kommer allerede søndag

Universitetsbygget i Alta fylles opp allerede fra søndag 11. juni, men selve startskuddet er mandag 12. juni. Fram til 14. juni vil det boble av engasjement og aktiviteter.

Leder ved institutt for barnevern og sosialt arbeid, Nina Hermansen, fikk høsten 2015 sammen med kollegaer fra fakultet for idrett, reiseliv og sosialfag ved UiT, overrakt arrangør-stafettpinnen under tilsvarende konferanse i Darwin i Australia. Dermed strømmer sosialarbeidere, forskere, politikere og andre deltakere til Alta, mange kommer til Finnmark for første gang.

– Gleder oss

– Det er hektisk i disse dager, men vi er mange som gleder oss til å komme i gang. Vi har jobbet lenge med å forberede konferansen og nå er det de siste praktiske detaljene som løses, sier prosjektleder Christina Hætta.

Hun har fått med seg både frivillige og kollegaer til å ta i et tak for å komme i havn.

Både lokale og internasjonale innledere skal sette standarden, enten det er sosialarbeidere, forskere eller politikere med interessante blikk og erfaringer fra feltet. Påmeldingsfristen er 8. juni, så det kan fremdeles komme flere.

– Det er komponert en egen joik til konferansen, og komponisten Berit Margrethe Oskal fremfører denne.

Aktiviteter

Tirsdag kveld er det middag i Sorrisniva, med blant annet joik og powow (first nations sang og dans), så der vil det bli mulighet til å oppleve urfolksmangfold, får Altaposten opplyst.

Det skal også være marked med lokale produkter og det blir blant annet drop-in joikekurs i en lavvo utenfor campusbygningen.

«Sami blood» skal  vises for deltakerne og Elle Márja Eira holder konsert.