I år markerer Alta kommune at det er 150 år siden Kristian Olaf Bernhard Birkeland ble født og at det er 100 år siden han døde. Dette skal blant flere arrangement, markeres på Haldde.

Familier på toppen

Alta kulturskole har nemlig fått i oppgave å lage liv på Haldde i forbindelse med jubileene, og det skal de gjøre med å ha folk boende på Haldde-toppen.

– 10 til 15 personer har til nå sagt ja til å bo på Haldde. De som skal bo der skal leve slik man gjorde i gamle dager på rundt 1900 da Birkeland holdt til der, og vi er interessert i flere som har lyst å delta i et spennende prosjektet, sier kulturskolerektor Bjørn Roald Mikkelsen.

Han ber interesserte ta kontakt med kulturskolen for deltakelse.

– De som vil være med skal kles opp i gamle klær, og hvis noen også har gamle saker som barnevogner eller klær fra 1900-tallet, så vil vi gjerne ha dette slik at mest mulig blir autentisk, håper han.

Hele august

Prosjektet starter opp 4. august og skal vare ut måneden.

– Dette kommer til å bli et fantastisk skue for de som kommer til Haldde i august, det være seg lokalbefolkningen eller turister. Når man ankommer vil man få se hvordan man levde der i gamle dager og de som kommer skal også få masse ny informasjon om hvordan dagliglivet på Haldde utartet seg tidlig på 1900-tallet, sier Mikkelsen, som mener det hele kommer til å bli et historisk skue.

– Vi håper også å få opp en geit eller to for de hadde også dyr når de bodde på Haldde-toppen i denne tiden. De som vil delta skal ikke bo her i en hel måned, men dette skal deles opp og fordeles i flere bolker. Ta kontakt med oss hvis du har lyst å delta, for dette kommer til å bli et historisk spennende kulturhistorisk spill i Alta. Det blir på ligne litt på TV2 sitt program Farmen, for de som har sett det. Ingen vil dog bli ustemt, smiler kulturskolerektoren.

SØKER SPREKINGER: Bjørn Roald Mikkelsen leter etter de som vil bo på Halddetoppen. Foto: Arkiv