Narvikingen Simon Evjen (21) har ikke fått mye tillit på A-laget til Alta IF, men har vært en viktig spiller på andrelaget. Nå har han derimot et ønske om å flytte hjem til Narvik og selv om Alta IF ønsket at han ble har de ikke satt seg i veien for en retur til Mjølner.

Samtidig kommer Tromsø ILs Håvard Mannsverk (19) til Alta i kveld.

– Vi er enige med både TIL og Håvard om at han signerer en permanent overgang til oss. Vi håper å ha han klar allerede til helgas kamp mot Finnsnes, sier Rune Berger i Alta IF.

Mannsverk, som har gått gradene i TIL-systemet og spilt fast på Tromsø 2 de to siste sesongene, er sønn av hjertespesialist Jan Mannsverk i Tromsø og har besteforeldrene Pål og Astrid Mannsverk i Tverrelvdalen.

– At han har familie i Alta, og dermed sterk tilhørighet, gjør at vi har tro på at Håvard blir en spilller som kommer til å trives og utvikle seg videre hos oss. Vi kjenner godt til Håvard og vet at han har gode holdninger og stor fart i tillegg til å være en seriøs gutt som ønsker å utvikle seg som spiller, sier Berger om venstrefotspilleren som kan brukes både på back og kant.

REISER HJEM Simon Evjen ønsket seg hjem til Narvik og lånes derfor ut fra Alta IF til Mjølner. Foto: Karl Eirik Steffensen

Mens Mannsverk i første omgang signerer en amatørkontrakt med Alta IF går Simon Evjen på utlån tilbake til Mjølner.

– Simon har ikke fått spille så mye på A-laget, men er en spiller vi har tro på og som har utviklet seg veldig bra etter at han kom til klubben. Derfor har vi blitt enige om en utlånsavtale med Mjølner som går ut 1. september. Vi håper med dette at han kan reise hjem og hente ny motivasjon før han kommer tilbake til oss og bidrar utover høsten, sier Berger som ikke vil si noen konkret årsak til at narvikingen har bedt om å få forlate klubben.

– Han var veldig innstilt på reise hjem, og vi kan vel si at det er av forskjellige årsaker. Vi skulle helst sett at han ble her for å fortsette utviklingen hos oss, men han har bare amatørkontrakt og vi følte ikke vi kunne stå i veien for hans ønske, sier Berger.