Mannen ønsker å være anonym, men sier til Altaposten at han tror det som kommer frem fra politiets side om herjing og uvettig kjøring på moped, lettsykkel og firehjuling er overdrevet.

– Faktisk så er dagens ungdom langt bedre enn det vi var. Ikke drikker dem, og følgelig kjører dem heller ikke i fylla, slik vi dessverre gjorde, iallefall med scooter. Dagens ungdom kjører og har det gøy, men dem gjør heller ikke mye annet galt. Nei, litt må vi tåle, mener mannen.

Natt til lørdag mottok politiet flere oppringninger fra folk i Alta som opplevde kjøringen til ungdommer som ren terror.

– Det gjelder hele Alta. Fra Kåfjord til Rafsbotn. Det kjøres på gangstier, på stier, i turløyper og andre steder der politiet ikke kommer til. Meldingene går ut på at det kjøres fort og at det sitter både to og tre på kjøretøyene, sa operasjonsleder Svein Erik Jakobsen til Altaposten lørdag morgen. Han sa også at småbarnsforeldre er redde for ungene, ettersom kjøringen også foregår i boligfelt og på gangstier til andre deler av døgnet.

I fjor så Alta-politiet seg så lei på den ulovlige kjøringa med oppbretta skilt og uregistrerte kjøretøy, at de hadde en storrassia utenfor Alta vgs. Mellom 30 og 40 kjøretøy ble beslaglagt og etter det var det dørgende stille i byen i flere måneder. Men nå er sommeren her igjen og ungdommene har fått sine etterlengtede firehjulinger tilbake.

- Ja, vi registrerer at snøen knapt har forsvunnet før dette ser ut til å være et omfattende problem, sier operajsonsleder Jakobsen.