– Gledelig at så mange vil høre på oss

Folk gikk mann av huse for å høre på to av Altas fremste kor.

FULLT HUS: Alta vocale (bildet) og Alta mannskor sin konsert i glassgata på Alta vgs, ble en publikumssuksess.Foto: Stian Sætermo/TV Nord

pluss

Lørdagens korkonsert med Alta vocale og Alta mannskor ble en gedigen suksess.

– En sann glede

Elisabeth Lyng, som er en av de mange damene i Alta vocale, er storfornøyd med publikumsoppmøtet.

– Ingen ting er bedre enn at det kommer mange på konsertene våre, og at det således var helt fullt når vi for første gang arrangerte korkonsert i glassgata på Alta videregående skole, er bare mektig flott, sier Lyng som forteller at det å synge i kor gjør kroppen glad til sinns.

– Sang er jo glede, og man blir bare rett og slett veldig glad når man synger sammen med andre. Derfor er jeg med i dette koret som også handler om samhold, dele nerver og fin musikk. Man blir som en liten familie, som deler sammen interesse.

Liker høy puls

Det er en beskrivelse som dirigent for Alta vocale, Birger Àndre Nilsen, er helt enig i.

– Et kor består av mange forskjellige mennesker som skal skape noe sammen, og det er det som gjør at det å jobbe med kor er veldig spennende. Før konserten har vi alle veldig høy puls, og noen liker å hoppe i fallskjerm, mens noen liker å synge for publikum, smiler Nilsen som er overrasket over at konserten gikk for fullt hus. 

– Denne helgen var det masse konfirmasjoner, dekkskift i hele Alta, samt fotballkamper på samme tid, så det er derfor veldig gledelig at så mange vil komme å høre på oss og Alta manmnskor.

Synger ut i nordens Paris

Nå er koret klar til å vise repertoaret fra Alta for tromsøværingene.

– 3. juni synger vi i Ishavskatedralen. Da skal vi dele scene med et tromsøkor som heter Aurora Borealis, samt at vi skal ha en minikonsert på en plass som heter Hjerterom, sier Lyng til TV Nord.