Det var i søndagens seriekamp mellom Lørenskog og Alta 2 at en av Alta-spillerne mistet besinnelsen etter en duell og ropte «din jævla degos» til en av aktørene på Lørenskog-laget.

Har sendt rapport

Det satte naturlig nok sinnene i kok både hos spilleren som ble forulempet og hjemmelagets trener Julian Madsen, som hørte utbruddet klart og tydelig. Det gjorde ikke dommeren.

– Det ble voldsomme reaksjoner, spesielt fra spilleren det gjaldt. Heldigvis rakk kapteinen vår å gå i mellom før det utartet seg. Dommeren sto rett ved siden av, så jeg synes det er rart at ikke han hørte noe. Vi har imidlertid sendt en rapport til fotballforbundet og forventer at de tar tak i dette, sier Lørenskog-trener Julian Madsen.

Han understreker at de ikke er ute etter å «ta» Alta-spilleren på noen måte.

– Vi ønsker ikke å starte en heksejakt, og det har vi gitt NFF beskjed om. Vi har ikke lagt inn protest, men rapportert dette som en svært uheldig hendelse. Det er først og fremst en trist sak for alle involverte. Jeg har ingen tro på at denne Alta-spilleren er en rasist, men vi er nødt til å ta slike hendelser på alvor. Det tror jeg alle forstår, fortsetter han.

Berømmer Dujilo

Han ønsker å berømme Alta 2-trener Mate Dujilo, som besøkte Lørenskog-garderoben etter kampen.

– Vi prøvde å konfrontere spilleren etterpå, og han fremsto på ingen måte som en angrende synder. Det var ikke spesielt betryggende. Men Alta-treneren kom i hvert fall inn i garderoben og beklaget på vegne av klubben. Han hadde ikke hørt hva som ble sagt selv, men var klar på at sånt som dette ikke skal skje. Det satte vi pris på.

Ber om unnskyldning

Alta IF har definitivt tatt saken på høyeste alvor. De hadde et møte med den aktuelle spilleren, og ble enige om at han tar direkte kontakt med både Lørenskog og den fornærmede i saken for å be om unnskyldning.

– Vi som klubb synes dette er en svært trist og uheldig hendelse. Vi og spilleren tar sterk avstand fra rasisme, så dette er ikke noe vi ønsker å være bekjent av. Det er bare å legge seg flat og beklage det som skjedde. Spilleren har tatt kontakt med den fornærmede, og vi håper å få saken ut av verden så fort som mulig, forteller sportslig leder Rune Berger.

– Det var en tøff kamp med mange dueller og situasjoner. I den aktuelle episoden ble vår spiller grepet hardt rundt sine edlere deler, og i sinne og frustrasjon brast det dessverre ut noen ord som aldri skulle ha kommet. Han tenkte ikke klart og mistet besinnelsen. Det er ingen unnskyldning, men mer en forklaring på hva som skjedde. Han beklager veldig det som ble sagt, og jeg håper at både Lørenskog-spilleren og klubben tilgir det som har skjedd.

– Vil det bli noen reaksjoner mot spilleren?

– Det har vi ikke tatt stilling til ennå. Vi er opptatt av å gjøre det riktige overfor den fornærmede i saken. Så får vi se det litt an. Han er som sagt veldig lei seg for det som skjedde og ønsker å gjøre opp for seg, sier Berger.

Alta IF har allerede sendt ut en pressemelding der de forklarer hva som har skjedd og hva de gjør for å rette opp i ting.

– På vegne av fotballkretsen takker jeg for rask og grundig informasjon og oppdatering fra Alta IF. Ser også at dere har løst saken på en forbilledlig måte, skriver daglig leder Roger Finjord i en mail til klubben.