Stor plass med gode solforhold, egne områder for trening, aktivitet og småbarnslek, som i tillegg er tilrettelagt for helårsbruk. Slik beskriver Alta kommune byens nye tilskudd – aktivitetsparken, som blir å ligge på Nordlysplassen med kort avstand til resten av Alta sentrum.

– Dette blir veldig, veldig spennende. Det skal innby til fysisk aktivitet og trening. Vi har en fantastisk flott park ved Nordlyskatedralen, så dette kommer til å bli et godt supplement i forhold til de andre tingene som er Alta sentrum i dag. Målet er at folk skal benytte seg av sentrum i større grad, innledet ordfører Monica Nielsen med under mandagens pressekonferanse på rådhuset.

Aktiviteter året rundt

Parken skal stå klar høsten 2017 eller våren 2018. Ifølge Anna Utkilen i Alta kommune vil det være både utfordrende for barn og voksne året rundt. Treningsdelen består av fem apparater med flere forskjellige øvelser. Aktivitetsdelen vil ha turneringer, balanselinje og to bordtennisbord, mens småbarnsområdet vil ha huske, balansekuler og hauger av gummidekke.

– Det vil bli oversiktlig, slik at forelde kan la ungene løpe fritt. Samtidig som det er lett fremkommelig for både store og små, forsikrer Utkilen.

Treningsdelen vil ligge mot P5, mens småbarnsområdet er nærmest gågata og katedralen. Det blir gummidekke på de fleste områdene, og ellers asfalt og gress rundt. Kommunen lover også gode sittemuligheter og utlån av utstyr til blant annet bordtennis.

LEKENT: Her er et av forslagene på balansekuler fra Rampline. Foto: Rrampline, Viemeo

Lot seg imponere

Altaposten har fått opplyst at finansieringen av aktivitetsparken er tredelt. Alta kommune betaler en ukjent egenandel, Amfi Alta går inn som sponsor med et ukjent beløp, mens rundt 40 prosent er spillemiddelberettiget.

– Vi er en stor aktør på sentrum, så vi  er opptatte av at det skal være attraktivt å være i sentrum. Opptatt av bolyst og ikke minst at man skal huske at man har besøkt Alta.  Vi er såpass imponerte av prosjektet at vi ønsker å være med, selv om det er noen meter unna Amfi. Vi er opptatte av at det skal være trivelig i Alta sentrum. Men det ikke til å legge skjul på at dette også kan gi en helsemessig effekt, kommenterer senterleder for Amfi Alta, Frode Wilhelmsen.

ENDELIG: Per Erik Bjørnstad, Anna Utkilen, Monica Nielsen og Frode Wilhemsen hopper av glede for at Alta sentrum skal få en ny aktivitetspark. Foto: Bjarne Krogstad

Hva skal parken hete?

Til tross for en overhengende fare for at nett-trollene skal kuppe forslaget, vil Nielsen at innbyggerne i Alta kommune skal bidra med navneforslag til den nye aktivitetsparken.

– Forslagene kan folk etter hvert sende inn på våre nettsider. En jury på rådhuset vil så ta det endelige valget, skratter ordføreren.