Under festivalen «Liv i Loppa» kan du i år få se et kritikerrost teaterstykke med skuespiller Ketil Høegh.

Mye for hvermansen

Berit Land, som er primus motor bak «Liv i Loppa», regner med at det blir skikkelig liv i Loppa når de i år byr på et utall av aktiviter og arrangement.

– I sommer skal vi ha masse aktiviteter som fotballturnering, toppturer, bortoverturer, kafé, pubquiz, og fiskekonkurranse, som avsluttes med en stor fest på samfunnshuset. Toppen på kransekaka er at publikum også vil få se et fantastisk flott teaterstykke. Det heter «Det fineste i livet», lokker Berit Land.

Hun regner med at visningen vil gå for fullt hus.

– Årets store satsing hos oss er denne teaterforestillingen med Ketil Høegh. Den spilles om kvelden fredag 14. juli på samfunnshuset og det er plass til omlag 100 personer, sier hun.

Kritikerrost

– Å kalle et teaterstykke for «Det fineste i livet» er kanskje å be om trøbbel. Men da jeg så Duncan Macmillian’s «Every brilliant thing»  i London, bestemte jeg meg umiddelbart å forsøke å få satt det opp i Nord-Norge. Med en framsynt teatersjef kunne vi ha premiere på Hålogaland teater våren 2016, og nordlendingene tok like varmt imot historien som jeg opplevde i England, sier Høegh i en pressemelding om stykket, som har fått knakende gode kritikker. Han har som kjent vært med i tv-seriene Offshore og Himmelblå, og i filmer som Stella Polaris, Brent av frost og Kongens nei.

– Dette er en monolog som handler om en liten gutt, som etter sin mors sjølmords-forsøk, lager ei liste over alt som er fantastisk i livet. Han ønsker å vise moren alt det fine som gjør at livet er verdt å leve; sjokolade-is, vannpistolkrig, folk som snubler og detter med mer, sier Land.

Internasjonalt har stykket også høstet gode kritikker. The New York Times kaller det blant annet genial, fengslende, morsom og utrolig rørende, mens The Guardian lister den som nummer én over beste forestillinger i Storbritannia i 2014.

– Et nydelig stykke

– Jeg og min mann fikk se dette stykket med Høegh under fjorårets festspill i Harstad, og han trollbandt oss i publikum med fantastisk godt skuespill, sier Land.

Hun likte stykket så godt at hun spurte Høegh etter forestillingen om han ville fremføre stykket i Loppa.

– Det ville han gjerne, så vi er superfornøyd med at de som kommer på festivalen i år skal få se det, sier Land.

Hun påpeker at stykket passer for alle i alle aldere.

– Det et nydelig stykke om mellommenneskelige forhold, sier Land som påpeker at vi alle trenger å bli påmint hvor flott livet er.

– Forestillingen kan få oss til å øke sanseligheten og til være mer tilstede i hverdagen. Vi trenger å minnes på alle de fantastiske tingene livet har å by på, som for eksempel at festivalen «Liv i Loppa» skal arrangeres i en hel uke i sommer, smiler hun.