Lørdag venter kvalifiseringskamper mot Bergsøy og Harstad før Selbu er utfordringen for BULs håndballdamer søndag. Blir BUL blant de to beste etter sine tre kamper venter spill i allnorsk 2. divisjon neste sesong.

– Først må jeg si at vi reiser til Tromsø som underdogs og jeg er i grunnen fornøyd med at jentene ikke trenger å føle noe press. Jeg anser Selbu og Bergsøy som favoritter uten at jeg kjenner veldig godt til deres kvaliteter. Jeg begrunner det i at de har hatt en bedre kamphverdag gjennom hele sesongen og har spilt flere tøffe og jevne kamper i den hjemlige serien. Men den siste treningsuka har gjort meg optimistisk. Folk tror ikke at jeg selv har tro på at det er mulig å klare opprykk allerede i år, men det har jeg faktisk, sier trener Vebjørn Slettli som har matchet jentene mot Alta IFs G16-lag.

Stor framgang

– Jeg har tidligere sagt at jeg i løpet av sesongen ikke har opplevde en eneste kamp hvor jentene spilte opp mot sitt beste i lange nok perioder. Det har jeg derimot opplevd den siste uka og har derfor seriøst tro på at opprykk er mulig, men da må vi spille opp mot vårt absolutt beste i store deler av de tre kampene. Det blir naturligvis ikke enkelt, sier Slettli som innrømmer at han ikke vet hva han kan forvente mot Bergsøy og Selbu.

– Det vanskelig å vite hvordan vi står i forhold til dem siden vi ikke kjenner dem godt, men er vi på toppnivå spiller vi i hvert fall jevnt med Harstad.

Han tror et godt utviklet ankomstspill kan bli nøkkelen til suksess.

– Jeg kjenner som sagt lite til Bergsøy og Selbu, men tror likevel ingen av disse lagene er bedre enn oss i ankomstspillet. Der er vi blitt veldig gode og det skal vi utnytte. Samtidig er vi tryggere defensivt og vi har noen solide skyttere bak på banen som jeg håper lykkes.

Kanskje for tidlig

Slettli fikk se BUL-jentene tape med seks-sju mål mot Harstad i treningskamp i Boden før seriestarten i fjor høst. Da hadde han et enda mer urutinert mannskap enn han tar med seg til Tromsø.

– Vi har fortsatt et veldig ungt lag, men likevel mer rutine enn da vi møtte Harstad sist. Jeg tipper snittalderen vår er seks-sju år lavere enn Harstad som stort sett består av spillere fra 89- og 90-årgangen, sier Slettli som har mange jenter på 16-, 17-, og 18 år i troppen.

– Vi har mange talenter som kan bli virkelig gode. Hadde jeg jobbet like lenge med disse jentene som Harstad har gjort med sitt lag så hadde vi garantert spilt på høyere nivå enn 3. divisjon, sier han med et smil.

Med den lave snittalderen i tankene anser han i utgangspunktet helgas kvalifisering som læring.

– Å rykke opp allerede i år er kanskje litt tidlig selv om vi gjerne ser at det går bra i helga. Men lykkes vi ikke denne gang vil vi helt sikkert få muligheten igjen ganske snart.  Fortsetter vi jobbingen med disse jentene, og får noen forsterkninger som trolig kommer på plass i løpet av sommeren, så er jeg helt sikker på at vi skal spille 2. divisjon om ikke lenge, avslutter han.

Altaposten samarbeider med avisa iTromsø som filmer kampene i Tromsdalshallen. BUL-jentene kan dermed følges live på altaposten.no klokken 11.00 og 17. 00 lørdag samt 11.30 søndag.