Bandet Rekved, som består av tre studenter som studerer ved universitet i Alta, lover fart og moro når de lørdag har releasekonsert på studenthuset.

Nordnorske låter

– Vi er, for de som ikke har hørt oss, et band som eksistert i omlag ett år. Vi har hatt noen spillejobber på Barila, City scene og på universitet. En av våre største oppdrag var i vinter da vi fikk varme opp for Kråkesølv, sier Vemund Mosnes som spiller trommer i bandet.

Han lover liv og røre når de lørdag entrer scenen på studenthuset sammen med bandkompisene Kjell-Harald Myrseth (vokal/gitar) og Daniel Petrov (bass).

– Vi spiller ikke coverlåter, men lager alt selv, sier trommeslageren.

Til nå har de 12 egne låter på repertoaret.

– De fleste har nordnorske tekster og musikkstilen er i gata viserock, forklarer Mosnes.

Blodfersk singel

En av låtene de skal spille lørdag, er en nyinnspilt låt som har fått tittelen «Longyearbyen». Den er skrevet av Kjell-Harald Myrseth, som komponerer alle låtene.

– Singelen er en hyllest til folkene på Svalbard. Den komponerte jeg da jeg bodde der i ett år. Det blir verdenspremiere på denne låten på lørdag, så vi håper det kommer mange. Musikken vår passer fint for alle og selv om vi er et studentband, så lager vi musikk for alle aldergrupper, sier Myrseth.

– Hva handler låtene om?

– Om mye rart. Vi spiller nordnorsk viserock som er inspirert av fest, folk og selvsagt damer i arktisk natur. Vi kaller oss for Rekved fordi vi kommer fra forskjellige plasser i landet, forklarer låtskriveren.

Klar for gratisrocken

Han og Mosnes røper også at de i høst skal lage liv på Aronnes.

– Det er ikke offisielt enda, men vi skal spille på Aronnesrocken i høst, så det gleder vi oss enormt til, og de som kommer på lørdag, skal få høre flere smakebiter av det vi skal fremføre på Aronnes også, sier de unge musikerne som står bak utefilmfestivalen som gikk av stabelen i Komsa i vinter.