Pulk er oppgitt over det hun mener er typisk kjønnsdiskriminering. Hun mener hun må ha rett til å eie en hytte helt alene, uten at Fefo skal bestemme at mannen også er tomtefester på hyttetomta ved Geadgejavri.

– Jeg er gift med Nils Peder Pulk, men i dette tilfellet søkte jeg hyttetomt helt alene i Geadgejavri. Jeg brukte mitt fulle navn og min fødselsdato. Da tomta ble tildelt, var også mannen min blitt eier, beskriver hun.

Skulle søke alene

De stusser begge over det som skjedde for noen år siden.

– På grunn av arbeidssituasjonen vår gjorde vi ikke noe med det da, men i april i år fant jeg frem kopi av søknaden min om tomt. Hytta ble bygd og vi var enige om at dette skulle være min investering. Vi finner det underlig at mannen min automatisk ble medeier, så lenge det er jeg som har søkt,  betalt og bygd hytta. Når Fefo i tinglysingspapirene har ført min mann opp i skjemaet, synes jeg ikke dette er riktig, sier Kristine Sara Pulk, med mellomnavnene Karen Anne Nils Pederdatter.

Om saken har oppstått som følge av at hun er gift med Nils Peder Pulk, og selv heter Kristine Karen Anne Nils Pederdatter Pulk, kan hun ikke svare på. For å få endret på tinglysingsdokumentet må hun nå ut med nytt gebyr, noe hun finner urimelig.

Fra saksbehandleren hos Fefo hevder hun at hun fikk telefonisk beskjed om at dette ikke kan tas til etterretning. Den nye saksbehandleren kunne ikke gjøre rede for avslaget.

Løser saken

Fra Fefos side forteller Jim Roska at en overføring av skjøte vil bli gjort, men at det opprinnelige skjøtet var utstedt til begge og returnert undertegnet av begge.

– Vi ville satt pris på å få en tilbakemelding hvis vi hadde gjort en feil, men hyttetomten ble søkt om i 2011 og vi la til grunn at opplysningene var korrekte. Selvfølgelig er det spesielt at mannen heter Nils Peder og at Kristine Sara Pulk er datter av en annen Nils Peder, medgir Roska. Som regner med at denne saken løses relativt raskt.