Norges skiforbund offentliggjorde tirsdag hvilke løpere som får muligheten på rekrutt- og juniorlandslaget i langrenn den kommende sesongen. Totalt ti utøvere (fem kvinner og fem menn) utgjør  det norske rekruttlandslaget i 2017/2018, og Daniel Stock er en av disse.

– Daniel har vist en imponerende læringsvilje og innsats over tid som gjør at han var et naturlig valg under arbeidet med landslagsuttaket. Vi har stort tro på at Daniel kan ta ytterligere steg denne sesongen og at han viser seg fortjent til plassen på rekruttlandslaget, sier trener Anders Bystrøm i en pressemelding.

Høyt nivå

De ni øvrige utøverne er Magnus Stensås, Martin Løwenget Nyenget, Mathias Rundgreen, Mattis Stenshagen, Lotta Udnes Weng, Mari Eide, Marte Mæhlum Johansen, Silje Øyre Slind og Tiril Udnes Weng.

– Vi har gang på gang sett hvor gode våre rekruttløpere er og hvor raskt de hevder seg blant de beste. Derfor blir jeg ikke overrasket hvis noen av de løperne som nå skal gå for Morgendagens Helter-rekruttlag blir å se i verdenstoppen kommende sesong, sier Norges landslagssjef Vidar Løfshus.

– Interessant miks

Juniorlaget for 17/18-sesongen vil bestå av seks jenter og seks gutter, hvor halvparten skal gå med flagget på brystet for første gang. Alle fra den gode 98- og 99-årgangen i norsk langrenn.

– Norge er verdensledende når det gjelder talentutvikling innenfor langrennssporten og vi er stolte av å samarbeide med skiforbundet om Morgendagens Helter-landslagene. De dyktige talentene som nå skal representere Norge har vist en sterk indre glød, tydelig læringsvilje og en imponerende innsats over tid, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter.

Den kommende skisesongen vil ha vinter OL i Pyeongchang som sitt naturlige høydepunkt, og trener for rekruttlandslaget Anders Bystrøm har et håp om at hans løpere skal blande seg inn i diskusjonen om hvem som skal tas ut i OL- og VM troppene i årene som kommer.

– Vi har fått inn mange nye navn på Morgendagens Helter rekruttlag og vi har fått en interessant miks i treningsgruppen. Det er mye verdenscuperfaring i troppen og målet er å skape en treningskultur der alle bidrar til at alle utøverne skal utvikle seg videre, sier Bystrøm.

Eliteuttak på onsdag

Norges skiforbund har innkalt til pressekonferanse onsdag ettermiddag. Her skal neste sesongs elitelag i langrenn presenteres for media.

– Landslagssjef Vidar Løfshus vil presentere lagene og det vil bli mulighet for å «intervju-mingle» med løpere og trenere, skriver forbundet i en pressemelding.

Forrige sesong var Tverrelvdalens Finn Hågen Krogh en del av det norske sprintlandslaget sammen med Sindre Bjørnestad Skar, Martin Løwstrøm Nyenget, Ola Vigen Hattestad, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal. Muligens blir han hentet tilbake til allroundlandslaget i morgen.