I en mail til Altaposten avviser kommunikasjonsrådgiver Daniel Drageset i Politiets utlendingsenhet (PU) at de ikke ønsker media til stede under arbeid med utsendelsessaker. Utspillet kommer etter Altapostens omtale mandag, der vår journalist Tom Skoglund ble nektet adgang til bedehuset til Den katolske kirken på Elvebakken, der Roland Ouendeno holdt på å pakke.

– Vi synes på ingen måte at det er ubehagelig at media er tilstede under pågripelser. Tvert imot legger PU vekt på å tilrettelegge for åpenhet rundt vår virksomhet, og har jevnlig med media på oppdrag, skriver Drageset.

La til rette

Da Ouendeno ble hentet av politiet for en måned siden, ble ikke mediehusets medarbeidere nektet en slik adgang.

Drageset påpeker at Altaposten fikk anledning til å møte Roland:

– Vi la til rette for Altaposten å møte Roland på flyplassen samme formiddag. Vi mener med det at adgangen til Roland ble ivaretatt.

Feil sammenligning

Hva angår utspillet om at det virker å ha gått prestisje i saken, avviser PU dette:

Drageset reagerer på kapellan Wojciech Egierts uttalelse om at hendelsen «er som i en politistat».

– Når det gjelder adgang til et kirkerom, er dette ikke noe vi ville nektet dersom formålet hadde vært å delta på en religiøs seremoni. Dersom formålet er å dekke politiets virksomhet, må media og andre rette seg etter politiets vurderinger på stedet. PU har i denne saken gjennomført lovpålagte oppgaver. Med denne bakgrunnen synes vi det blir direkte feil å trekke sammenligninger med en «politistat», skriver Drageset.