BUL-stopper Ida Sønvisen Suhr og lagvenninnene startet sesongen med 0-3-tap mot Øvrevoll/Hosle. Søndag kommer Amazon Grimstad på besøk før Lyn er neste motstander i serien 7. mai. Alle disse tre lagene er blant favorittene i 1. divisjon, men Sønvisen Suhr ser ikke på det som en ulempe.

– Vi kan ikke regne med at vi som nyopprykket lag skal vinne alt av kamper slik vi gjorde i fjor. Vi må bruke tid, så at vi møter sterke lag i starten bryter oss ikke ned. Heller ikke om det skulle ende med tre tap. Vi blir kastet ut i det og får en tidlig pekepinn på nivået. Jeg tenker vi på den måten raskere blir vant med nivået og det er en klar fordel før vi etter hvert møter lag som forventes rundt oss på tabellen, sier tverrelvdalingen som ikke lot tapet i serieåpningen gå normalt hardt utover humøret.

– Vanligvis er jeg  pottesur når vi taper, men jeg syntes vi gjorde mye bra og humøret var derfor ikke like dårlig som normalt etter et tap. Den mentale biten betyr mye og med det unge mannskapet vi har kan vi ikke la oss prege av manglende poeng. Vi må fokusere på alt det vi gjør bra og vi gjorde mye bra selv om vi tapte. Så skal vi glede oss over at vi får spille på dette nivået også er jeg helt sikker på at vi får betalt utover i sesongen, sier hun.

Logje må trolig vente

Ann Solbritt Logje var en sentral spiller i laget i fjor, men bestemte seg ikke før i mars at hun ville satse videre. Dermed må hun trolig vente på å få starte i 1. divisjon.

SOLID JOBB Therese Vollan Kristensen (18) har sammen med Amanda Sørensen spilt så bra at de holder veteranen Ann Solbritt Logje ute av laget. Foto: Magne Ek

– På ett eller annet tidspunkt står hun likt med alle de andre og det er opp til oss trenerne å finne det tidspunktet. De som har spilt har gjort en kjempejobb, men uansett er det en trygghet å ha Ann Solbritt til disposisjon. Hun viser på treningene at hun er en fantastisk spiller og det kan skje ting som gjør at hun plutselig er aktuell for startoppstillingen, sier trener Odd Inge Johansen.

Ida Sønvisen Suhr kan fortelle om en meget tent lagvenninne.

– Ann Solbritt er sykt giret på spilletid, men samtidig er det ingenting som tilsier at noen skal ut. Therese (Vollan Kristensen) og Amanda (Sørensen) som spiller i rollene hun er mest aktuell, gjorde en veldig bra jobb i seriestarten, sier Sønvisen Suhr som er klar på hva som må forbedres når Amazon Grimstad gjester Bossekop søndag.

– Vi skal vise rå innsats og samtidig være litt mer konsentrert bak og mer effektiv foran mål. Klarer vi det går dette bra, avslutter hun.