Hurtigtoget fra Tverrelvdalen IL vant vårlige Spanstind Rundt i påsken, etter at han kom nådeløst tilbake og spurtslo Snorri Einarsson. Han lå på det meste 40 sekunder bak, men er Krogh p» så er han «på».

Etter sine resultater, der spesielt VM-stafetten i Lahti sitter i alle nordmenns minne, forteller Krogh at det er ikke bare den fysiske biten som må være på plass, men også at de mentale forberedelser må være gjort. Spesielt slik som under VM-stafetten.

–  Når det er viktige renn er jeg selvfølgelig på, sier Krogh, og innrømmer at i mindre renn blir han kanskje mer avslappet og ikke helt med.

Har ikke testet OL-løypa

TIL-gutten tenker OL i Sør-Korea, men han har ikke vært der nede og testet løypene.

– Jeg har fått gode rapporter og løypeprofiler på video. Tror ikke det er avgjørende å ha vært der nede, er hans oppfatning av den saken.

Å bli kjent med løypene blir det anledning til.

– Vi skal nok dit ganske tidlig og gjøre oss kjent. Det tror jeg skal gå bra. Satser helt og fullt på en god opplevelse. Rennprogrammet passer meg veldig bra og jeg tror det blir spennende og interessante opplevelser, sier Finn Hågen, som i påsken besøkte landslagssmører Arne Markus Svendsen etter Spanstind Rundt.

– Arne Markus og jeg er et veldig godt team. Det er mye på grunn av han jeg stiller her, etter hans ønske. Han har jobbet og slitt hele sesongen for at jeg skal ha gode ski, så da må jeg backe han litt opp ved å være her, kommenterer verdensmesteren.

God trening

Å gå renn er velkjent taktikk for skiløpere og spesielt det å bruke påskeskirenn til å få gratis trening.

– Det er ikke så motiverende å gå rolig langkjøring å se på klokka. Bedre å ta noen skirenn som trening, og det er verdifullt for meg å komme hit, er hans avsluttende kommentar og sender en takk til den lokale smører. I helga skal Krogh etter planene gå Skarverennet.