Ordfører Johan Vasara er stolt og imponert over at påskefestivalen, musikkfestivalen og Grand Prix så til de grader har innfridd. Topp artister, kjempeflott publikum, dyktige arrangører, kort sagt et utstillingsvindu for samisk kultur.

Alle har lykkes

Superlativene hagler etter årets påskefestival.

– Det har vært en særdeles fin påske, der de forskjellige arrangørene både har lykkes hver med sitt, men også med å få ut det beste i hverandre gjennom godt samarbeid. Vi har tidligere hatt tendenser til konkurranse mellom aktørene, noe som ikke har vært helt heldig, men i år så vi et knirkefritt opplegg der de ulike tilstelningene «korresponderte» godt med hverandre, sier Vasara fornøyd.

Rå reinkappkjøring

– Hva likte du best selv av de ulike arrangementene du var med på?

– Det er vanskelig å trekke frem enkeltmomenter i et så stort og variert program, men jeg må si at reinkappkjøringen midt i sentrum var gøy. Her fikk jeg den store æren av å konkurrere mot Kautokeinos store sønn, Håvard Klemetsen, bak noen racere av rein, så det blir naturligvis et minne for ettertiden, sier ordføreren.

– Klarte du å slå OL-mester Klemetsen?

– Jeg og Bambi, som var kjørereinen min, ledet de første 100 meterne, men så klarte Klemetsen og Golleboja å komme opp på siden av meg. Derfra og inn dro de sakte, men sikkert fra meg. Han kom i mål kanskje to reinhoder foran meg. Håvard er en sterk og ikke minst sporty konkurrent, så jeg må bare gratulere han med seieren, sier ordføreren i landets største kommune.