Den 25 år gamle altajenta Rebecca Wirkola Kjellmann jobber for fullt med film og tv om dagen.

Om pubertetens inntog

En av nyhetene er at hun nå er nominert for beste kortfilm og musikkvideo under den norske kortfilmfestivalen i Grimstad, som går av stabelen fra 14. til 18. juni.

– Veldig stas å være nominert, og da for to ulike prosjekter. Kortfilmen heter «Tenn meg på» og tar utgangspunkt i to barn, Sonja og Kine, som holder på å komme i puberteten. De opplever overgangen fra barn til ungdom på forskjellige måter, og med forskjellige utgangspunkt har jentene ulike opplevelser i det de tilbringer en kveld hjemme alene, sier Wirkola Kjellmann.

Hun var også nominert under samme festival i 2014. Da for kortfilmen «Bare vi», som ble spilt inn i Alta.

Film på heltid

Da var hun student på 3. året på film og tv på Westerdals Høyskole, og nå er hun ferdig utdannet, og jobber med både film og tv på heltid.

– Jeg har de siste årene jobbet for NRK med ulike TV-produksjoner, men nå er jeg frilanser og ønsker å fokusere på film. Vi er noen som driver et lite produksjonsselskap i Oslo, hvor vi holder hus, og har jo noen nye prosjekter på gang, sier hun.

Begge filmene hun er nominert for, er produsert av Ferdinand Film, som hun er medeier i.

Håper å lage film i hjembyen

Musikkvideoen heter «DNA» for et band som heter Lovespeake. Den handler kort fortalt om å bryte ned de sosiale normene og tørre å være seg selv.

– Det er veldig moro å jobbe med ulike sjangere innen korte formater, og er en bra måte å utforske på. Og jeg ønsker selvfølgelig å lage film i Alta og Finnmark også. Men det tar nok litt tid, og det er ikke alltid like lett å få støtte til filmprosjekter i nord når man er bosatt i Oslo, men jeg håper å få komme hjem å lage film, sier hun.

– Hva tror du om vinnersjanser?

– Om jeg vinner eller ikke, det er ikke så viktig. Det som er viktig for meg,  er at jeg får lage film og at de blir sett av et publikum, og det får de jo på denne store kortfilmfestivalen i Grimstad og andre plasser hvor de forhåpentligvis blir vist med tid og stunder, sier Wirkola Kjellmann fornøyd.

258 bidrag

Antall filmer som er nominert for beste kortfilm er forøvrig 53 stykker. Juryen, som består av Vera Micaelsen, Kaveh Tehrani og Vibeke Heide, har vurdert 258 innsendte bidrag til årets konkurranseprogram. Av 62 regissører er omtrent 40 prosent kvinner og 60 prosent menn.

Den som vinner Gullstolen for beste kortfilm, kvalifiserer også til en vurdering for Oscar-nominasjon.