Seriemester Tromsø går i samarbeid med Bravo som allerede spiller 2. divisjon. TSI som ble nummer to i BULs 3.-divisjonsavdeling er et studentlag som ikke ønsker spill på høyere nivå. Dermed får BUL-damene plass i kvalifiseringen til 2. divisjon som spilles i Tromsø 6. og 7. mai.

Der blir Harstad motstander sammen med trønderklubben Selbu og Bergsøy fra Fosnavåg helt sør i Møre og Romsdal.

– Vi reiser til Tromsø som underdogs uten at det betyr at vi ikke har tro på å lykkes, men jentene skal ikke behøve å føle noe press. Vi skal gjøre det vi kan og holder det så holder det, sier trener Vebjørn Slettli og legger til:

– Uansett resultat i Tromsø får jentene en fantastisk læringsmulighet som vi skal dra nytte av i fortsettelsen. Om vi ikke rykker opp er det langt fra krise, men på sikt mener jeg Alta-håndballen bør ha et lag i landsdekkende serie også på damesiden.

BUL starter kvalifiseringshelga med kamp mot Bergsøy lørdag morgen før Harstad står for tur lørdag ettermiddag og Selbu søndag.

Jæger tilbake

Serievinner Tromsø gikk ubeseiret gjennom serien og vant dermed klart. TSI endte poenget foran BUL etter å ha slått et tafatt BUL-lag i Tromsø i begynnelsen av februar.

– Jeg er veldig glad for at TSI ikke ville ha kvalifiseringsplassen. Det ville vært veldig kjedelig om bortekampen mot dem spolerte denne muligheten for oss. Vi vil være mye sterkere i kvalifiseringen enn vi var i Tromsø da det endte med ettmålstap mot  TSI, sier Slettli og legger til:

– Vi fikk ikke satt det spillet jeg mener vi har i dag, sier BUL-treneren som i tillegg til det nevnte tapet i Tromsø kun opplevde tap mot serielederen og en uavgjort borte mot TSI 2.

Han gleder seg over at Oda Jæger er tilbake i spill før kvalifiseringen. Den lynraske kantspilleren er for tiden på en lengre reise rundt om i verden og har ikke trent med laget siden jul, men Slettli vil likevel ha henne med.

Tror på nysigneringer

BUL-treneren, som selv spiller håndball i Alta IF, har ambisjoner på vegne av damehåndballen og tror neste års BUL-lag blir sterkere uavhengig av divisjonsnivå.

– Jeg har snakket med noen jenter som flytter hjem til Alta i løpet av sommeren og som vil være med. I tillegg har noen utenfra signalisert at det kan bli aktuelt å flytte til Alta. Med tanke på det, og at de jentene vi har i laget i dag er blitt ett år eldre, så tror jeg vi kan få et slagkraftig mannskap neste år, avslutter Slettli som ikke vil ut med noen navn før ting er mer avklart.