Over 70 musikere, arrangører og andre aktører fra den nordnorske musikkbransjen er samlet i Alta denne uka.

I dag (torsdag) og fredag arrangerer Rytmisk kompetansenettverk i nord (RYK), som består av aktørene Folkemusikk Nord i Målselv, Kompetansesenter for rock i Nord-Norge i Tromsø og Nordnorsk Jazzsenter i Bodø på en stor samling i Alta. På agendaen står nordnorsk identitet.

Søker sammen

Koordinator Linda Skipnes Strand sier de på samlingen i Alta ønsker å finne ut om det faktisk finnes en tydelig nordnorsk identitet i det nordnorske musikkfeltet.

– Nordnorsk identitet?

– Vi skal i løpet av disse to dagene sammen finne ut av om det finnes en tydelig nordnorsk identitet, som mange kanskje kjenner seg igjen i, og hvordan dette i så fall kan utnyttes til å få flere artister fra denne regionen ut i verden. For, hvis det finnes en særegen nordnorsk identitet i musikken, så er det noe vi må bygge videre på, slik at artister fra nord når bedre ut i Norge og utlandet, sier Skipnes Strand.

Flere foredrag

En av de som skal holde et foredrag er Ingrid A. Medby. Hun jobber som samfunnsgeograf ved  University College London.

– Hun forsker blant annet på identitet og skal gi oss et syn på hvordan nordnorsk musikk oppfattes i utlandet. Det hun skal ta opp er hvem og hva som definerer nord og bevissthet rundt nordnorsk identitet, sier Skipnes Strand.

– For alle

Hun opplyser at RYK ofte har ulike kurs og konferanser og at de i Alta denne gang slår stort på stortromma.

– Det kommer over 70 deltakere som jobber innenfor musikkbransjen i nord. Konferansen skal by på masse ulike foredragsholdere, som vi håper vil være av interesse for alle som jobber med musikk. Det være seg arrangører, musikere, plateselskap eller andre i bransjen, sier Skipnes Strand.

Hun påpeker om at alt som skjer, er åpent for alle, og helt gratis.

– Hvis noen finner noen interessant i programmet kan de bare troppe opp, for alt er gratis å delta på. Torsdag er vi på Studenthuset, og fredag holder vi hus på Scandic Alta, minner hun om.