Fredag skal 20 russ by på ablegøyer og moro på City scene.

Lokalt og kontroversielt

Revysjef Kaja Wøhni, sier årets revy skal by på en blanding av lokale snitt, og betraktninger på samfunnet generelt.

– Revyen har fått navnet «Ka skjedde i går?» –  og tar for seg alt fra lokalkjente fenomener fra Altas videregående skole, til mer eller mindre omtalte fjes og kontroversielle samfunnsproblemer. «Druer-saken» vil ikke bli nevnt…Øh, vi mener glemt, sier Wøhni.

Tips fra revyeksperter

I år har russerevygjengen, som består av et eget husband med Simen Schjølberg i spissen, fått hjelp at teater- og revyskriblerne Kaja Kristensen og Tommy Berg.

– Kaja og Ungdommens hus (Huset) har gitt oss gode øvingslokaler som vi har brukt flittig, og Tommy har hjulpet oss med sketsjene. Vi har jobbet med revyen siden oktober i fjor, og vi har skrevet alt selv. Tommy har fungert som mentor, og har gitt oss råd og tips om hva som er bra og hva som ikke fungerer på en revyscene, sier revysjefen, som opplyser at de skal by på 20 nummer, som skal bli servert av 20 entusiastiske ungdommer på scenen.

– Kort oppsummert blir det en veldig variert revy med sang og sketsjer.

EKSPERTHJELP: Tommy Berg har i år fungert som russerevyens humormentor. – Vi har skrevet alt selv og Tommy har kommet med sine innspill på hva som fungerer best, sier revysjef Kaja Wøhni. (t. h) Foto: Privat

To show

Russepresident Katharina Bewalitz sier de skal kjøre to show, slik at flest mulig skal få med seg årets ungdommelige ablegøyer.

– Revyens innhold passer for alle. Vi kjører derfor to show. Det første sparkes i gang klokken 18.00, og dette passer fint for alle fra 13 år og oppover. Klokken 21.00 gir vi gass med show nummer to for de over 18 år. Dette på grunn av at det blir alkoholservering, sier hun.