20. april gjester Sigvart Dagsland Nordlyskatedralen, som han også besøkte i 2015 i forbindelse med  Scene Finnmarks årlige førjulskonsert, «Lyd i Mørketid».

Kler opp låtene med lyse stemmer

Denne gang har Scene Finnmark, som arrangerer det hele, satt sammen et orkester med åtte musikere, som med fem ulike kor og  Dagsland, skal fremføre hans kjente og kjære låter som «Sangen om gleden», «Festung Europa» og «Alt eg såg».

I Alta skal han synge med damekoret Alta Vocale.

– Vi har øvd hele helgen og dette er et oppdrag som vi gleder oss stort til, så derfor har vi allerede startet å øve inn alle låtene som vi skal synge med han, sier Birger Àndre Nilsen som er korets dirigent.

Håper på lignende oppdrag

Han er veldig glad koret ble forespurt om å synge med den folkekjære artisten, som har gitt ut over 20 soloalbum og som har solgt en halv million solgte plater.

– Dette er første gang vi skal synge sammen med en så stor og kjent artist, så det blir en spennende ny erfaring. Slike oppdrag som dette, er noe vi kan tenke oss å gjøre mer av fremover, sier Nilsen.

– Stor lyd

Dagsland har denne gangen valgt ut sine aller fineste sanger til den kommende Finnmarks-turnèen som skal fremføres først i Alta, før turen går videre til Vadsø, Kirkenes og til Murmansk i Russland, som siste stoppested.

– Han har også med seg et egen band og vi er 45 sangere, så det kommer til å bli stor lyd. Det er ikke så veldig vanskelige sanger, men vi vil at låtene skal sitte som et skudd, så derfor er vi allerede i gang med øvelser, sier Nilsen.