Vi kan selvfølgelig begrense kåringen til hardcore metal for å ikke skape ondt blod, men både debutplata og påfølgende konserter har vært en eneste lang opptur for bandet, med opptreden på Roskilde som rosinen i pølsa. Det hele anført av den koftekledde og karismatiske Aslak Heika Hætta Bjørn, som varmet opp til trommehinne-angrepet på City scene ved å besøke besteforeldrene i Kautokeino, ifølge gruppas Facebook-side. Livet er fullt av kontraster.

Fire av gutta i Ondt Blod er fra Sør-Varanger, så vi velger å hylle musikkmiljøet og kulturlivet i kommunen som må ha gjødslet talentene med vett og forstand. Bandet har både alvor og skapskodde observasjoner i sine utlegninger om «svarte dager», men i konseptet finnes det masse liv, allsang, humor og selvironi. Nesten så låtene blir to minutter med teatralsk metalmoro, veldig tight framført med ekstremt godt samspill.

– Deilig å være tilbake i Finnmark, selv om det er på feil side av fylket. Her er i hvert fall frisk luft, var beskjeden fra den politiske bevisste vokalisten. Vi regner med at han hadde «miljøregnet» fra Nikel i bakhodet.

– Husk å kjøpe t-skjorter, så vi har bensin til å komme oss videre, var neste melding fra gutta, så vi får understreke at kunstnerisk suksess ikke er ensbetydende med overfylte kontoer. Å varme opp for Kvelertak, som senere i år skal varme opp for Metallica, må imidlertid sies å være en immateriell lønn på øverste hylle.

Grunnlaget for en anmeldelse er i tynneste laget for et oppvarmingsband som får sin tilmålte tid, men vi tipper de fleste fikk med seg at dette er et ekstraordinært finnmarksband til å være stolte av. Så håper vi de har bensin helt fram til Tromsø. Der venter nye fans i kveld.

Av Rolf Edmund Lund