Han leder nå en ny organisasjon som heter «Stand Up Finnmark», som satser på flere latterlige arrangement.

– Vi har allerede arrangert flere show i Alta, på både Parksenteret og City scene, og alle disse har vært utsolgt. Et av disse var med Erlend Osnes for kort tid siden. Det ble utsolgt kjapt og det var stor rift om billettene til dette showet. Det betyr at stand up er noe folk vil ha, og derfor satser vi stort på dette fremover, sier Jonsson.

Vil ha moroklumper

En av satsingsområdene er å bygge opp en base med nye talenter fra Alta og Finnmark.

– Tommy Berg er, som vi alle vet, en veldig flink og morsom person, men vi burde ha mange flere av hans kaliber, som kan by på morsomheter fra en scene. Det vil vi nå gjøre noe med. Til høsten skal vi arrangere flere kurs med gode stand up-ere som mentorer, så jeg håper de som har lyst til å stå på en scene, tar kontakt med oss i Stand Up Finnmark, sier han.

– Tror det er mange i Alta som vil begynne med stand up?

– Det vet jeg faktisk ikke, og det er derfor vi lufter interessen slik at vi får en oversikt. Man trenger ikke være ung for å være med og man trenger ikke ha noen erfaring. Vi søker rett og slett etter alle i alle aldre som har lyst til å lære mer om faget. Målet er å samle ferske nye komikere under paraplyen Stand Up Finnmark som base.

Moro hele året

Til neste år satses det på show minst annenhver måned.

– Vi klinker til og om vi ikke klarer hver måned, så vil vi arrangere stand up-show minst annenhver måned, for det er ingenting som er så morsomt som å høre på morsomme ståoppkomikere, som man kan kalle sjangeren på norsk, påpeker Jonsson.

Tester nye vitser i Alta

Komikeren Ørjan Burøe er først ut som en test på det hele.

– Han kommer til oss til høsten. Han kommer faktisk til oss for å teste ut nytt materiale, som han skriver på i disse dager, og underveis i dette arbeidet vil han i Alta gjerne møte nye talenter som vil være med å lære om faget. I tillegg skal han selvsagt fremføre sine nye vitser på altaværingene når han kommer. Vi holder også på med et veldig spennende konsept som snart er i boks, og det vil helt klart bli en veldig morsom affære, men jeg kan ikke si noe om dette før avtalen er underskrevet av alle parter, sier islendingen.