– At Telenor ikke har bedre beredskap er rart, sier Jørn Mikkola.

Siden 13. februar var han uten internett, og hevder også at fasttelefonen ikke fungerte som den skulle.

Siden Mikkola bor «i distriktet», nærmere bestemt Pollholmen i Rognsund ytterst i Altafjorden, har han ikke mobildekning med mindre han kommer ut på havet. Da er fasttelefon den eneste måten han kan kontakte hjelp, hvis det skulle oppstå en nødsituasjon.

– Er det virkelig greit at kunder skal være uten telefon i over en måned, før det blir fikset, spør han og mener hele situasjonen har vært frustrerende fra dag en.

Telenor hevder på sin side at Mikkola tar feil, og at fasttelefonen har fungert hele tiden (se lengre ned i artikkelen).

Drakamp

– Jeg opplever at man ikke har noen steder man kan henvende seg når det gjelder slike saker. Man blir helt lammet. Jeg må bare godta det svaret jeg får fra kundeservice. Det eneste vi kan gjøre er å vente på de datoene de lover. Det er ikke slik at vi bare kan bytte leverandør heller, sier han.

Begeret rant over da Telenor måtte nedprioritere innbyggerne på Pollholmen fordi de jobbet med en større feil i Loppa.

– Sånt blir man forbannet av. For oss handler det om å få det reparert fortest mulig. Det burde haste når det går ut over plasser hvor det ikke er mobildekning. Det burde vært førsteprioritet, mener han.

Da Mikkola tok til Facebook for å få løst problemet, kom han ikke særlig lengre.

Svaret fra Telenor var at de måtte utsette på grunn av dårlig vær.

– Vi forsøker å rette feil så fort som mulig, men det vil av og til dukke opp forhold som kan forsinke arbeidet. Vi finner en feilmelding registrert på deg, som nå er knyttet til en større feil.  Her er det utstyr som er bestilt og rettetiden er utsatt grunnet dårlig vær, heter det i et svar Mikkola fikk på Telenor sin Facebook-side.

Ingen nødsituasjoner

Bortsett fra et tilfelle hvor strømforsyningen gikk ned og Mikkola måtte kontakte kraftlaget, har det ikke vært noen nødsituasjon som har krevd øyeblikkelig hjelp.

– Takk og pris ikke, sier han og legger til at han håper ikke det er slik Telenor velger å operere.

– Tok for lang tid

Informasjonssjef i Telenor, Per Aril Meling, sier til Altaposten at de har full forståelse for at denne situasjonen har vært svært frustrerende for kunden, og beklager at det tok lang tid å rette feilen.

– Imidlertid er det slik at når vi får flere feilsituasjoner samtidig, må Telenor prioritere hvilke feil som skal rettes først, ofte basert på hvor mange kunder som er ute og tjenester som er falt ut. I tillegg er det slik at enkelte feil tar lenger tid å rette på grunn dårlig vær, stengte veier eller kabler og teknisk sentralutstyr som nå bestilles, sier Meling.

Informasjonssjef i Telenor, Per Aril Meling. Foto: Telenor.

Videre sier han at han ikke  kjenner til kundens dialog med kundesenteret, men ut fra det som kommer frem i artikkelen mener Meling det ser ut som om han har fått oppdatert informasjon om situasjonen og forklaring på hvorfor det tok så lang tid.

– Det er ikke tvil om at rettingen her har tatt altfor lang tid, og vi tar nå igjen kontakt med kunden, for å se om vi kan gi en form for kompensasjon. Dette er en helt spesiell sak, det skal ikke være slik at noen av våre kunder opplever så lang nedetid. Vårt driftsmiljø vil også se på rutinene rundt vår feilrettingspraksis.

Bet over for mye

Meling opplyser til Altaposten at han har vært i kontakt med de berørte etter oppslaget. Disse har nå fått kompensasjon i form av datapakke, i samsvar med Telenors alltid på nett-garanti.

– Når det ble oppgradert til fem megabit, ble det krøll på linja. Dette burde ikke blitt solgt inn, fordi linja er for lang til å takle en slik hastighet. Fasttelefoni har derimot fungert hele veien, sier han.