23-åringen er i Øst-Finnmark tingrett dømt til 90 dager fengsel for brudd på straffeloven og legemiddelloven. Straffen er fellesdom med en betinget dom fra Alta tingrett i 2016.

I dommen heter det at mannen 19. april 2016 i Alta oppbevarte 22,98 gram kokain og 51 gram hasjisj ved en privatadresse. 23-åringen var også i november 2016 i besittelse av 0,5 gram cannabis.

Tilsto

Mannen gav i retten en uforbeholden tilståelse. Han samtykket samtidig at saken blir avgjort ved tilståelsesdom.

Ved vurdering viser retten til blant annet at det i rapporten fra ransaking fremgår at det ble funnet 0,5 cannabis mellom sofaputene til mannen.

På bakgrunn av tilståelsen, bevis og politiets vitneforklaring har retten funnet det bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at 23-åringen har handlet bevisst og forsettlig.

– Allmennpreventive hensyn veier tungt ved straffeutmålingen. Kokain er et narkotisk stoff med stort skadepotensial, og det oppbevarte kvantum representerte en stor spredningsfare, påpekte retten.

– Retten er etter en samlet vurdering kommer til at passende straff er fengsel i 90 dager, i samsvar med påtalemyndighetens forslag, heter det.