Til helgen har Norsk studentorganisasjon (NSO) landsmøte i Tønsberg. 14 kandidater har stilt til valg til seks heltidsverv i ledelsen for Norsk studentorganisasjon, og Beldo sikter seg inn på stillingen som leder for arbeidsutvalget i NSO.

Arbeidsutvalget (AU) har ansvar for den daglige driften og er den politiske ledelsen av organisasjonen.

Engasjert

Beldo har lenge vært engasjert i studentpolitikken som  lokaltillitsvalgt ved fakultetet, nestleder ved studentparlamentet i Tromsø og har sittet to år i universitetsstyret i Tromsø og to år i sentralstyret i NSO.

Beldo går nå siste året på master i organisasjon og ledelse ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet.

– Jeg har alltid vært engasjert i hvordan andre har det. Som student har jeg selv opplevd de utfordringene studenter har i hverdagen. Både i forhold til dårlig økonomi, dårlig studenthelse og bosituasjon. Alt det har fått meg til å stille spørsmål – hvorfor har vi det sånn? Hvorfor skal det være så dårlig?

Det er spørsmål han mener også andre studenter bør stille seg.

– Vi som studenter har et ansvar for å ta del i studiehverdagen. Flere studenter vet hvilke utfordringer man har, kanskje man bør begynne å stille spørsmål ved dem, sier Beldo.

Ikke innstilt som nr 1

Beldo fikk nylig nyheten om at han ikke er innstilt som leder. Innstillingen har gått til Hans Christian Paulsen fra Universitetet i Oslo. Tredjekandidat er Pål Adrian Ryen fra NMBU.

– Jeg kommer ikke til å gi med uten videre, sier 23-åringen og fortsetter:

– For at vi som premissleverandør for studentenes rettigheter så trenger vi å snakke om politikk og hvordan vi som studentbevegelse kan mobilisere studentene i saker som berører vår hverdag. Som leder av NSO vil jeg jobbe for å kjempe studentenes sak i den nye regjeringserklæringen og jobbe for at Studentkravet er med i statsbudsjettet for 2018. Samtidig vil jeg jobbe aktivt for å inkludere mer av organisasjonen i det politiske arbeidet. Uten en sterk samlet studentbevegelse, kan man ikke drive sterk politisk påvirkning. Studentpolitikk er ikke et "one man show" mener han.