– Vi er kjempefornøyde med denne signeringen. Thiuone vil være en attraksjon i seg selv, og kommer til å bidra med fantastiske ferdigheter og masse rutine. Det er et enormt løft for hele spillergruppa, fastslår Mats Frede Hansen.

Årets spiller i 2009

Alta IF inviterte til pressekonferanse på Alta rådhus mandag kveld, og det var ingen ringere enn tidligere Molde- og Viking-spiller Makhtar Thioune (32) som inntok podiet sammen med en stolt Alta IF-trener Rune Repvik. Senegaleseren med hundrevis av tippeligakamper forsøkte seg på et opphold i tyrkiske Sanliurfaspor i 2016, men partene gikk hvert til sitt etter et drøyt halvår. Siden har Thioune vært på klubbjakt. At han skulle ende opp i 2.-divisjonsklubben Alta IF kom likevel som lyn fra klar himmel.

Mats Frede Hansen. Foto: Mika Hætta

– Det er utrolig at klubben har fått dette til. Det er ikke så mange år siden han ble kåret til årets spiller i Tippeligaen. Vi trenger sikkert litt tid på å bli kjent, men en så smart, ballsikker og fysisk sterk spiller som Makhtar bruker nok ikke mange ukene på å tilpasse seg. Jeg gleder meg veldig til å spille sammen med han. Det tror jeg alle gjør, fortsetter Alta IF-kapteinen.

Takker bidragsyterne

For Alta-trener Rune Repvik føltes gårsdagen som julaften. Han var høyt oppe etter det han beskriver som den største signeringen i klubbens historie.

– Å få sjansen til å jobbe med en kvalitetsspiller som Makhtar Thioune er en drøm som går i oppfyllelse. Da navnet hans først dukket opp tenkte jeg at det var en helt urealistisk overgang. Men jeg og Tron Møller Natland kjenner agenten hans, og har snakket mye sammen. Da det umulige plutselig så ut til å være en mulighet tok jeg kontakt med en rekke samarbeidspartnere, og alle var udelt positive til å bidra. Jeg er veldig takknemlig for den hjelpen vi har fått. På den måten har vi holdt oss godt innenfor lønnsrammene for A-laget. Denne signeringen kommer på ingen måte til å velte klubben økonomisk, hvis det er noen som er redd for det, fastslår Repvik.

Starter trenerkarrieren

Hovedpersonen selv, som i første omgang har skrevet under på en ettårskontrakt, ser frem til å bidra i sin nye klubb.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg har trent med Viking og Eik siden kontrakten med Sanliurfaspor ble terminert, så formen er bra. Men jeg trenger selvsagt noen kamper i Alta IF-drakta før jeg er helt på topp. Det er lenge siden jeg har spilt en hel match, forteller Makhtar Thioune, som skal bidra både som spiller for A-laget og som Mate Dujilos assistent på rekruttlaget i 3. divisjon.

– Jeg ser på dette som en kjempefin utfordring og ser frem til å ta fatt på en ny epoke i livet mitt. Jeg er for ung til å legge opp, men må samtidig tenke på hva jeg skal gjøre etter at jeg gir meg som spiller. I Alta IF får jeg sjansen til å spille på et bra nivå og samtidig komme i gang med trenerkarrieren, sier han.