– Vi beit godt fra oss i begge kampene, og spesielt førsteomgangen mot serieleder Herulf Moss var bra. Da gjorde vi veldig mye riktig og lå bare to mål bak til pause, sier Alta IF-trener Ottar Pettersen til A-sporten.

Svak periode

Dessverre ble 15-13 til 33-21 i andreomgangen. Her var det de ti første minuttene av omgangen som ødela poengsjansene.

– I litt for mange kamper har vi vært for dårlige i starten av andreomgangen, og det gjentok seg dessverre mot Herulf Moss. Denne ti-minuttersperioden med svake prestasjoner har hengt over oss som et spøkelse hele sesongen. Der har vi en stor jobb å gjøre, fastslår Pettersen, som innrømmer at den suverene serielederen vant fortjent.

– Man kan ikke si noe annet når de slår oss med tolv mål. Resultatet lyver ikke. Men jeg føler heller ikke at de er så sinnssykt mye bedre enn oss.

Stian Parken og Tom Harald Granshagen var Alta IFs toppscorere i denne matchen med seks mål hver. De øvrige scoringene ble satt inn av Dainius Kliore 3, Eskil Overvik 2, Lars-Erik Lingjærde 2, Håvard Brekmo 1 og Vegard Andersen 1.

Ikke på stasjon

Pettersen er i større grad skuffet over at Alta-guttene ikke fikk mer ut av søndagens oppgjør mot serietoer Sarpsborg.

– Vi var ikke på stasjon da kampen startet og havnet under 0-3 før vi våknet til liv. Det irriterer meg. Vi må være påskrudd fra første sekund i denne ligaen. I tillegg hadde vi en del bomskudd og påfølgende kontringsmål imot jeg gjerne skulle vært foruten. Vi visste at ville bli en kamp med høyt tempo, men klarte dessverre vi ikke å gjøre noe med det, forteller han.

Dette var i hvert fall på papiret sesongens to tøffeste bortekamper, så Pettersen er ikke knust over mangelen på poeng.

– Vi ledet et par ganger og viste positive takter, men det var noe som ikke stemte helt. Vi manglet det lille ekstra denne helga.

Søndag ble Alta-målene satt inn av Stian Parken 4, Vebjørn Slettli 4, Eskil Overvik 4, Håvard Brekmo 3, Lars-Erik Lingjærde 3, Dainius Kliore 2, Vegard Andersen 2, Tom Harald Granshagen 2 og Ottar Pettersen 1.

Fikk uventet hjelp

Pettersen & co kan glede seg over hjelp fra bunnlaget Harstad, som tok sesongens første poeng da de slo Urædd på hjemmebane. Dette var et oppgjør Harstad egentlig vant for noen måneder siden, men Urædd la inn protest og fikk muligheten til å spille matchen på nytt. Mens Harstad er fortapt, kjemper Alta IF en tøff kamp for å overleve. I så måte var dette kjærkommen hjelp i jakten på fornyet 2.-divisjonskontrakt.

– Det var moro at Harstad vant. Rettferdigheten seiret, smiler Pettersen, som er forberedt på en tøff innspurt.

– Det ser ut som at det blir spenning helt inn. Vi har noen svært viktige kamper foran oss både hjemme og borte, og vi trenger nok noen flere poeng for å vært helt sikker, avslutter han.