Vårsøg heter sangen og artisten er Henning Sommerro. Og søndag får du se han kveld under veldedighetskonserten Klassisk Borealis, som arrangeres femte året på rad.

Nytt og gammelt

– Jeg skal by på et veldig variert repertoar og mye av det jeg skal fremføre er klassiske stykker som jeg har skrevet. Det betyr noe nytt og noe gammelt. Jeg gleder meg også til å stifte bekjentskap med Ensemble Noor, som jeg ikke har spilt med tidligere, sier Sommero som torsdag formiddag var på en sniktitt i katedralen hvor det hele skal foregå.

Det gjorde han sammen med 16-åringen Harald Dahn Johansen som er en av de talentfulle unge som skal opptre under konserten som i år gir billettinntektene til   Alta krise- og incestsenter.

– Jeg skal spille et jazzstykke på flygelet, samt musikken fra Jurassic Park på orgelet, det blir veldig kult og massivt, røper Johansen.

Testet akustikken

Sommero, som blant annet har spilt med Alta motettkor for mange år siden, gleder seg også til å høre hvordan musikken vil låte i katedralen.

– Det virker som et veldig bra rom det her, sier han mens han klapper med hendene for å teste akustikken.

– I katedralen i Tromsø blir det nesten litt for mye akustikk, så dette blir spennende, sier Sommero som  mange vil huske fra visegruppen Vårsøg, og som blant annet skrevet musikken til Erik Byes folkekjære «Blå salme», samt utallige komposisjoner innen kammermusikk, kor- og orkestermusikk, opera-, film- og teatermusikk.

– Vil publikum få høre Vårsøg?

– Hvis det kommer veldig mange, så kan det tenkes at jeg tar den, så tiden vil vise. Det jeg kan love, er at konserten vil inneholde masse overraskelser.