Musikalen «Døgn i elva» byr på spennende mystikk, flinke lokale skuespillere og en god historie i bunnen.

Omlag 300 fant veien til den første oppsetningen som ble framført to ganger lørdag i kultursalen. Og det var ingen tvil om at stykket ble godt mottatt, for publikum takket med store klappsalver etter hver eneste låt som ble fremført under den litt over timelange forestillingen.

Dette var første gang musikeren Karl-Rune Rubach var skuespiller, og den jobben taklet han meget godt. Han fremførte hovedrollen som karakteren Thomas på en overbevisende måte. Det gjorde forståvidt alle som medvirket, og det gjorde sitt til at alle som var tilstede, koste seg stort.

Historien bød på mystikk, litt lunefull humor og ble godt fortalt gjennom fine dialoger, klar diksjon og gode sanger som drev handlingen framover. Kort fortalt handler stykket om en vennegjeng som er i Altaelva på Sankthans for å fiske laks. Her møter Thomas, som skal gifte seg med sin Christina som ble spilt av Elisabeth Lyng, et mystisk vesen som er en slags laksedronning (havfrue) som bor i elva. Han blir bergtatt av denne vakre kvinneskikkelsen, som han ikke klarer å glemme.

Dette er en musikal, og som seg hør og bør i denne sjangeren fikk vi også servert en rekke originale låter ført i pennen av Petter Carlsen og Elin Kåven. Flere av melodiene var vakre, og signaturmelodien, som også heter «Døgn i elva», har en melodilinje som er lett å nynne med på. Et flott bevis på det var da forestillingen var over, for flere ungdommer sang høylytt på åpnings- og avslutningslåten mens de forlot salen.

Dette er et stykke som helt klart fortjener å bli satt opp flere ganger. Historien er tidløs, spennende og morsom, og passer perfekt for alle aldersgrupper. Borealis-komiteen bør derfor vurdere, om mulig, å ha den med på programmet neste år, for en bedre lokal mystisk historie enn dette, får man ikke.

Døgn i elva

Hvor: Alta kultursal

Antall publikummere: Cirka 300 (på den første oppsettingen)

Medvirkende: Elisabeth Lyng, Tanja Lund-Lyngmo, Karl-Rune Rubach,  Bjarte Klevberg, Tarran Talbot, Benedicte Lyng, Kristian Klevberg, Stian Sætermo, og Isabell Stamsvik

Manus og regi: Tone Nilsen-Bie

Komponister: Petter Carlsen og Elin Kåven