Politiet har avsluttet etterforskningen etter voldsepisoden som fant sted i en bygning på Skansen i slutten av juni, der en mann i 30-årene ble utsatt for grov vold. Mannen ble sendt til sykehus med store skader blant annet i hoderegionen. Her ble han lagt i kunstig koma.

Store etterforskningsressurser ble satt inn, og en mann ble raskt mistenkt og senere siktet i saken.

Skal innom statsadvokaten

Nå er saken ferdig etterforsket og sendt til påtalemyndigheten, får Altaposten opplyst. Politijurist på saken, Jon Mjellekås, bekrefter at han har mottatt saken fra etterforskerne ved Alta lensmannskontor:

Det er Troms og Finnmark statsadvokatembeter som til slutt skal ta avgjørelsen i påtalespørsmålet, og som dermed bestemmer om det blir tatt ut tiltale eller ei.

Omfattende jobb

Voldsepisoden har fått bred omtale i lokalmedia, og etter hva Altaposten kjenner til har saken vært prioritert høyt fra Alta-politiets side. I tillegg til lokale ressurser ble også åstedsgranskere fra Kripos hentet inn for å bistå.

– Hva synes du om etterforskningsjobben som har vært gjort i saken?

– Det virker som at det har vært gjort en god jobb, mye godt arbeid har vært lagt ned, i alle fall etter hva jeg kan se. Det har vært gjort en ganske så omfattende etterforskning.

– Det er alltid greit å få andres syn og vurderinger i slike saker, det skader aldri. Sånn sett kan du si at Kripos' arbeid har vært med på å styrke etterforskningen av saken. Men Alta lensmannskontor har også gjort en god jobb på egenhånd, påpeker Mjellekås.

– Hva kan du si om de faktiske forhold i saken?

– Jeg vil helst ikke kommentere sakens innhold, før statsadvokaten har sagt sitt og eventuelt påtaleavgjort saken, sier Mjellekås.

Politijurist Jon Mjellekås. Foto: Arkiv