Lørdag kom den nye Skoda-modellen til Alta Motor, og det var stor interesse for å sjekke ut nyheten. 10 bilkjøpere la inn bestilling før de hadde prøvd bilen.

– Det er tydelig at mange har ventet på at Skoda skulle komme med en slik modell. Norge og Alta er jo SUV-land, så dette er en modell som har vært etterspurt, fastslår salgssjef Morten Haddal på Alta Motor.

Han sier det hender innimellom at det rusler inn en del forhåndsbestillinger på en ny modell, men at det ikke har skjedd før at man har kontrakter på levering av hele 10 biler av samme modell før den er blitt skikkelig introdusert i markedet.

– Vi solgte også en del på forhånd av den nye Tiguanen, men den mengden vi har sett på Skoda overgår alt vi har hatt tidligere, fastslår Haddal.

Skoda har i flere år hatt modellen Yeti, men Kodiak er ett trinn opp, ikke minst i størrelse. Med størrelse som Hyundai Santa Fe og Kia Sorento, men med startpris for sjuseter på bare 483.000 kroner, er det åpenbart at mange vil finne den tyske tsjekkeren interessant.

– Vi leverer de første i april, og deretter fortløpende fram mot sommeren, opplyser Haddal.