Natt til søndag ble en person bosatt i Alta kommune utsatt for en voldsepisode, på en adresse i Alta. Mannen skal ha blitt banket opp av flere personer.

Volden han ble utsatt for skal ha vært av grov karakter. Mannen ble i etterkant av episoden fraktet til Hammerfest sykehus.

Grundig sjekk

Ifølge operasjonsleder Jan Olav Schjølberg skal mannen ikke ha fått alvorlige skader, men det fremsto som ille nok til at mannen måtte til Hammerfest sykehus for en grundig sjekk.

– Det er snakk om en person som skal ha blitt banket opp. Etter hva vi forstår har det vært flere øvrige impliserte, opplyser Schjølberg.

Operasjonslederen forteller at saken er i helt innledende fase, og at det derfor fremstår som uklart hva som var foranledningen, hvor mange som sto bak volden og lignende.

– Hammerfest-politiet bistår Alta-politiet ved å ta avhør av mannen på sykehuset, deretter følger Alta opp saken videre.

– Har dere noen mistenkte?

– Det er foreløpig opplyst at fornærmede ikke ønsker å si noe om dette. Vi får se hva som kommer ut av avhørene, sier Schjølberg.

Skulle hevne voldsepisode?

Bakgrunnen for voldsepisoden natt til søndag er etter hva Altaposten forstår en episode som skriver seg fra mandag i forrige uke. Her møtte to maskerte menn opp på døra til en av boligene ved Kronstad camping, hvor det befant seg en kvinne og en mann. De to maskerte mennene herpet boligen og skal ha slått mannen med en hammer og et jernrør.

Etter hva Altaposten forstår dro mannen i drosje til et tilholdssted i Alta, hvor den ene eller begge av de to voldssiktede fra Kronstad-episoden kan ha hatt tilhold.

Her ble han møtt av et for Altaposten ukjent antall personer. Hva som så skjedde er for oss uvisst, men resultatet ble at mannen som sto bak truslene ble banket opp og endte på sykehus.

– Meldingen til politiet kom inn natt til mandag, men etter hva jeg forstår skal voldsepisoden ha funnet sted natt til søndag, bekrefter operasjonsleder Schjølberg til Altaposten.

  • Altaposten var mandag formiddag i kontakt med politiinspektør Svein Tore Nilsen for en kommentar. Han hadde ikke anledning til å sette seg inn i saken på sparket da vi tok kontakt, men skulle forsøke å komme tilbake med mer informasjon etter hvert.