UKM (Ung Kultur Møtes) i Loppa, som gikk av stabelen i Øksfjord fredag kveld, bød på et hav av ulike kulturinnslag.

– Vellykket

– Det ble en svært vellykket forestilling, som ble åpnet av at alle deltakere serverte et stort og flott dansenummer, før de bød på sine egne innslag, sier kulturkolerektor Siw Jensen stolt.

Bare originale innslag

– Vi fikk se syv ulike innslag fra scenen som var et band, teaterstykker, sang/dans og monologer, samt at publikum fikk se fire kunstinnslag som var tegninger, en samisk dukke, samisk armbånd og bilder laget i mange ulike materialer. Alt var laget og skapt av ungdommene selv, sier Jensen.

Selv om det var noen færre deltakere i år, så er hun er veldig fornøyd med antall deltakere.

– Det er vel omlag 54 barn og ungdommer som bor i bygda, og når nesten halvparten er med på UKM , så kan man ikke annet enn å være  imponert, for alle var veldig dyktige, sier hun.

Fullt hus

Det hele gikk av stabelen på samfunnshuset, som var smekkfullt av stolte foreldre.

– Alle som bor i Øksfjord og Loppa er veldig flinke til å stille opp når kulturskolen har oppsetninger, og de er også like flinke når UKM går av stabelen. Også denne gang var det så å si fullt hus, sier hun fornøyd.

I pausen var det sang og dans fra barnehagebarna i Øksfjord og de yngste i kulturskolen, samt et magedansnummer av Ina C. R. Martinsen og jentene i 6. - og 7. klasse fra Høgtun skole.

– Disse bød på veldig sjarmerende pausenummer, mens juryen plukket ut de som skulle gå videre til fylkesfinalen, sier Jensen.

Fakta om årets UKM-arrangement i Loppa kommune:

Syv sceneinnslag og fire kunstinnslag

Jury: Nancy Rydheim og Cathrine Jensen

Konferansierer: Linn Heidi Nilsen, Jim Pettersen og Jonas Lederle Brox (alle 14 år)

Disse ble sendt videre til fylkesfinalen:

Kunst: Perspektiv over Sandland, laget av Håvard Pettersen (16), Cong Duc Cong (16), Kevin Berg (13), Elias Berg (10) og Satita Duc (10), elevene ved Sandland skole

Teater: Dramaqueens med Lothe og pusane, Signe Sotkajærvi (12), Kaja Stensen Engvoll (12), Eva Hydle Rydheim (13) og Eline Pettersen (13)

Teater: Hilmar og Reinert med Oliver Vestre (14) og Marcus I. Martinsen (14)

Konferansier Jim Pettersen (14)