Etter at Kjetil Thomassen ga seg ved årsskiftet har Alta IF kun hatt Maris Eltermanis og Aleksander Ellingsen som aktuelle målvakter. Førstnevnte er skadet, så denne vinteren har Ellingsen hatt mer enn nok å henge fingrene i. Han voktet buret borte mot Asker sist helg, og er i utgangspunktet Rune Repviks eneste kandidat til keeperjobben når Tromsdalen gjester Alta på søndag. Men sykdom gjør at det er usikkert om den unge sisteskansen blir klarert for spill.

– Det er selvfølgelig et problem at vi kun har én målvakt for tiden, og det er noe vi jobber med. Men det er viktig for oss å finne den rette spilleren. Vi ønsker å vurdere noen alternativer opp mot hverandre før vi bestemmer oss. Når det er sagt er jeg ikke spesielt redd for at det blir krise på søndag. Alexander har fortsatt et par dager å komme seg på, så jeg håper og tror at han er klar til søndagens kamp, sier Alta IF-treneren.

– Men hva skjer hvis Ellingsen ikke blir frisk?

– Jeg har ingen alternativ løsning klar akkurat nå, men det ordner seg. Jeg har fortsatt ikke snakket med TUIL. Kanskje har de en ekstra målvakt som trenger kamptrening. Dette bruker jeg ikke så mye energi på. Jeg kan garantere at vi starter med 11 spillere på søndag, smiler han.

Eliteseriespiller på prøve

Utenom keepersituasjonen føler Repvik at han har god kontroll. Nysigneringen Thomas Braaten får trolig spilletid mot klubben han var aktuell for tidligere i vinter.

– Vi har stort sett skadefritt mannskap. Det var litt sykdom i troppen på nyåret, og noen spillere hanglet litt tidligere i uka. Men det ser bra ut nå, forteller Alta IF-bossen, som har en 20-åring på prøvespill denne helga.

– Magnus Hart fra Sarpsborg 08 kommer hit i dag og skal vise seg litt frem både på trening og mot TUIL. Han er en teknisk offensiv spiller som vi ønsker å se både sentralt og som vingback, sier Repvik.

Hart har fått tre innhopp i eliteserien siden han signerte for Sarpsborg 08 i mai 2015. Om Alta IF blir hans neste arbeidsgiver er for tidlig å si noe om.

– Nå skal vi først se han spille, så tar vi det derfra. Keeperplassen er fortsatt vår viktigste prioritet.

Repvik ser frem til å møte Tromsdalen igjen. Det er sjelden kjedelig når disse to lagene møtes.

– Vi gleder oss. TUIL spiller ganske annerledes enn Asker og Raufoss, som vi møtte forrige helg. Det er fint å møte lag som opptrer forskjellig. På den måten får vi virkelig testet våre styrker og svakheter, avslutter han.