Skjøtene på kunstgresset i Finnmarkshallen har løsnet flere steder, og Tommy Hæggernæs & co har bestemt seg for å bruke vinterferieuka på reparasjoner.

– Det var sannsynligvis en feil med limet, muligens utsatt for frost som har gjort at limet ikke har hatt de nødvendige egenskapene. Nesten fra dag en har vi opplevd at skjøter har løsnet. Det har blitt gjort en reparasjon tidligere, men det har ikke vært tilstrekkelig. Unisport vil derfor komme med sitt team fra Nederland. Alle skjøtene skal tas opp, det legges inn nytt gress og alt limes på nytt. I den forbindelse stenger vi Finnmarkshallen for aktivitet fra mandag morgen til fredag ettermiddag, sier Tommy Hæggernæs til A-sporten.

Blir med på årsmøtet

Ikke alle har fri i vinterferien. Alta IFs fotballherrer er for eksempel midt i oppkjøringen til årets sesong, og da passer det svært dårlig med en friuke. Det kommer heller ikke til å skje. Hovedtrener Rune Repvik har planen klar, og den involverer blant annet ett eller flere besøk i byens nydelige gymsaler.

– Vi spiller kamp på søndag, så for de fleste spillerne går mandagen med til restitusjon. Vi kjører uansett en liten treningsøkt i Finnmarkshallen mandag morgen før de kaster oss på dør. Tirsdag er det årsmøte, og det har guttene bare godt av å være med på, smiler Repvik.

– I tillegg tar vi i bruk en gymsal eller to og gjennomfører et par styrkeøkter på Actic. Vi skal nok komme oss veldig greit gjennom denne uka, selv om vi aller helst skulle spilt fotball. Men reparasjonene må gjøres. Det tar vi til etterretning og gjør det beste ut av situasjonen, fastslår Alta IF-treneren.

Løper utendørs

Også BULs fantastiske fotballdamer må finne alternative løsninger i neste uke. I likhet med Alta IF legger de opp til et par gymtimer og noen styrke- og kondisjonsøkter på Spenst. Men i motsetning til gutta finner de frem stilongsen og gjør unna to-tre løpeturer utendørs.

– Vi har to intervalløkter og en langkjøring hver uke. Vanligvis tar vi dette i Finnmarkshallen, men nå som den stenges stikker vi ut. Såfremt været er greit skal ikke det by på noen problemer. Det er bare fint med litt variasjon, fastslår BUL-trener Odd Inge Johansen.

– Vi har også booket fem timer i gymsalene i Gakori og Saga. Vi prøver også å få til en felles kombinert sykkel- og styrkeøkt, så uka er fylt opp med aktiviteter. Noen dager uten tilgang til kunstgress går helt fint, smiler Johansen.