Torsdag ble første møte etter rettssaken avholdt mellom Bjørnar Bruer og Finnmark fylkeskommune. Møtet markerer starten på arbeidet med å legge til rette for et av de viktigste punktene i lagmannsrettsdommen; at Bruer skal få sin gamle jobb tilbake.

Roser HR-jobb

Møtet gikk over all forventning, forteller Fagforbundets Tor-Inge Hoaas som deltok på møtet sammen med Bruer og hovedtillitsvalgt Morten Wilhelmsen.

– Fra vår og Bjørnar Bruers side var det et klart ønske om å ikke møte rektor Inger Persen eller assisterende rektor Ann Kristin Strøm i denne prosessen. Vårt ønske ble imøtekommet, noe vi er veldig glad for at vi klarte å få til, sier Hoaas.

De to får begge ros fra Hoaas for sin opptreden overfor Bjørnar Bruer.

– Jeg føler at vi har klart å få tilbakeføringen til arbeid inn på riktig spor nå, med utgangspunkt i møtet i går har jeg god tro på at vi skal få dette godt til. Vår opplevelse er at Elveslett og Haraldstad tar dette på stort alvor, og vil gjøre det de kan for å få dette til, sier han.

Hoaas understreker samtidig at dette bare er første møtet.

– Mye gjenstår. For Bjørnar Bruer sin del jobber vi for at han skal kunne føle den tryggheten han må og skal ha den dagen han kommer tilbake i arbeid, og alle dager etter dette. Han skal slippe å «se seg over skuldra» hver gang han går på jobb.

– Hvordan blir det for han å skulle forholde seg til rektor Inger Persen og personal- og administrasjonsansvarlig Ann Kristin Strøm, som begge hadde så viktige roller i jobben med å få han oppsagt og like etter avskjediget?

  • Bjørnar Bruer har ifølge Hoaas et ønske om å slippe telefoner fra media i sakens anledning. Det respekterer Altaposten.