Under Borealis vinterfestival skal også i år veldedighetskonserten Klassisk Borealis, som Scene Finnmark og Ishavskraft arrangerer for 5. gang i Nordlyskatedralen, gå av stabelen.

– Gode formål

Veldedighetskonsert  er tidligere år gitt til gode formål,  blant annet Langpasning til Afrika, Romaniahjelpen og Innsats for andre.

– I år går inntektene fra konserten til Alta krisesenter, og øremerkes trivselstiltak for beboerne som er  barn og voksne som har kommet i akutt krise, sier Jørn Iversen i Ishavskraft.

Midler til trivsel

Det setter Yvonne Pedersen ved Krisesentret i Alta stor pris på.

– Dette er en fantastisk gave. Vi har ikke så mange penger å rutte med, og spesielt ikke til trivelstiltak, sier  Pedersen som utdyper hva de skal bruke pengene på.

– Vi skal øremerke inntektene til kinoturer, turer til badeland eller andre aktiviteter som vi ikke har midler til i den vanlige driften, så dette er bare helt fantastisk gledelig. Dette vil komme alle som er her tilgode.

Stemt fram

Iversen sier det er publikum og folket som har kommet med forslag til årets mottaker.

– I fjor fikk vi etter konserten inn flere gode forslag, og flere ville at  Alta krisesenter skulle få billettinntektene. Hvor mye de får, avhenger selvsagt av hvor mange som kommer, men summa summarum det kan være alt fra 20- til 50.000 kroner, så jeg håper virkelig at altaværingene kommer på konserten, for det vil også komme fantastisk mange gode musikere i år, sier Iversen.

– Levende legende

Han peker på blant annet på at den levende legenden Henning Sommerro blir sentral.

– Hvert år har vi hatt en artist med stor profil. I år er det  komponisten og artisten Henning Sommerro som publikum kan se frem til å stifte bekjentskap med. De skal få høre noen av hans mest kjente sanger som han fremfører sammen med Altas flotte klassiske musikere, Ensemble Noor. Publikum skal også få oppleve et av hans nyeste verk: «I´ve seen» som er for sang for resitasjon på arabisk og orkester. I tillegg til Henning bidrar kjente musikere som sopranen Sunniva Eliassen, perkusjonisten Kristine Hansen Nordgaren og vårt kjære Ensemble Noor – altså kvalitet hele veien, lover Iversen.

Unge talenter

Som vanlig ønsker han at konserten skal være brobygger mellom etablerte musikere og talentfulle unge Finnmarkinger.

– I år kommer Rikard Toften Holst fra Honningsvåg og Harald Dahn Johansen fra Alta. Rikard spiller kontrabass og studerer musikk ved konservatoriet i Tromsø. Han skal gjøre en egen soloavdeling sammen med Nils Anders Mortensen. Harald er dyktig ung pianist og elev ved Alta kulturskole. Han skal spille både på orgel og piano, sier Iversen som opplyser at konserten går av stabelen 12. mars i Nordlyskatedralen.