De unge altaværingene Mathias Schultz Nilsen og Petter Nilsen er klar for en lang øvingshelg med Regionkorps Finnmark. Resultatet kan du høre søndag formiddag i Alta kultursal.

– Dyktige musikere

– Jeg var med og spilte med dette kanondyktige korpset for første i fjor, og det var bare en helt fantastisk opplevelse, sier  Petter Nilsen (16) år, som spiller trompet og som går 1. året på musikklinja ved Alta videregående skole.

Han mener at alle som elsker musikk i byen, bør kjenne sin besøkelsestid.

– Det er veldig dyktige musikere, som helt klart skal vise seg fram sin beste side. Vi spiller musikk som er både er vanskelig og lett. I år skal vi blant annet fremføre kul filmmusikk og masse klassiske, kjente perler, så dette er en happening som alle musikkelskere bør komme på, påpeker han.

– Veldig variert repertoar

Musiker- og klassekompis, Mathias Schultz Nilsen, som skal spille diverse slagverkinstrumenter, gleder seg også til å spille sammen med Alta motettkor, som han mener vil bidra til å løfte konserten.

– Det er visst første gang de skal synge med regionkorpset og bare det kommer til å bli en opplevelse. De synger jo som kjent helt fantastisk bra. I sum så kommer det med andre ord til å bli en veldig variert konsert, lover Schultz Nilsen.

– På gardenivå

Noe av det publikum skal få høre, er den kjente «O Fortuna» fra Carmina Burana, Finlandia med «Stjernesangen», og «Conquest of Paradise» som er mest kjent i Alta som «musikken som spilles når Finnmarksløperne kommer inn til mål.»

– Flere av stykkene er såpass vanskelige at vi får tilsendt notene flere måneder i forveien, slik at alt skal sitte til øvingshelgen hvor det hele skal syes sammen. Dette er, som Petter sier, unge musikere på topp nivå, og vi er helt klart i samme divisjon som Kongens garde, for de som har hørt dem, sier Mathias, som viser  noen triks på en xylofon, som er et flere instrument han skal spille på under konserten.