Hun skal for første gang i karrieren delta i Melodi Grand Prix (MPG). Det synes karasjokingen er perfekt timing.

– I år feirer vi samene at det er 100 år siden vårt første landsmøte fant sted i Trondheim. Med dette i mente, synes jeg det selvsagt er stor stas at jeg som samisk artist er med i Melodi Grand Prix. Det setter ekstra fokus på det samiske, både kulturen og vår musikk, sier Kåven.

Pangstart

Låten hun skal opptre med heter «First Step In Faith», eller «Oadjebasvuhtii» på samisk. Teksten og melodien har hun laget i samarbeid med Robin Lynch, som er en anerkjent  musiker, låtskriver og musikkprodusent. Blant annet har han skrevet og produsert hitlåter til internasjonale storheter som Pink, Jessie J og Cher.

– At vi to, som nettopp har begynt på samarbeide, for lov å delta i verdens største musikk-konkurranse, er bare en skikkelig pangstart på vårt samarbeid. «First Step In Faith» er låt nummer to vi laget sammen, og for å si det mildt så samarbeider vi veldig godt sammen. Vi ser også fram mot å utvikle oss videre etter at Melodi Grand Prix er over, uansett hva som blir resultatet, sier Kåven.

– Hvordan var det å få beskjeden at dere er med i Melodi Grand Prix?

– Vi ble veldig overrasket, og det var selvsagt en gledelig overraskelse.

– Sinnsykt moro

I går fikk hun mingle med de andre artistene som skal delta, samt høre på deres bidrag.

– Da jeg fikk høre alle låtene, var min første tanke at dette ikke føles som noen konkurranse, for alle artistene har sine sjanger og er veldig flinke. Hvis det viser seg at jeg og Robin går videre til finalen, som er i Ukraina, så vil det bare være sinnssykt moro. Det jeg nå ser fram til er å få stå på den største scenen i Norge, for dette er jo den største musikkproduksjonen som arrangeres i landet. Bare det å få stå på denne scenen og få synge i beste sendetid, er en seier i seg selv, sier Kåven, som merket at Grand Prix-sirkuset ble sparket i gang i går da det ble kjent hvilke artister som skal delta.

– Jeg ble intervjuet fra morgen til kveld. Det var slitsomt, men selvsagt veldig moro, sier Kåven.

Favoritt blant bookmakerne

Etter at Melodi Grand Prix-finalistene ble lansert i går formiddag, så la spillselskapet Betsson ut sine odds-vurderinger av bidragene. I skrivende stund ligger artistene Rune Rudberg og JOWST på bunnen med 14,5 i odds. Det betyr at de er vurdert som de bidragene med minst sjanse til å vinne den norske finalen. På topp ligger nå Elin Kåven med 3,0 i odds.