10.mars kommer forsvarets musikkorps Nord-Norge til Alta kultursal. Det skjer i forbindelse med den store militærøvelsen Joint Viking som er en nasjonal øvelse hvor hovedmålene er å øve på krisehåndtering og forsvar av Norge. I år vil øvelsen foregå fra 6. til 15. mars - i et område som strekker seg fra Alta–Lakselv–Karasjok og til Kautokeino.

Bygger bro med musikk

Forsvarets musikkorps Nord-Norge er ett av fem militærkorps i Norge, lokalisert 30 mil nord for Polarsirkelen, i Harstad. Det er det eldste profesjonelle militærorkester i den nordlige delen av landet, med sin historie tilbake til 1911.

– Det er 31 musikere med dirigent, og en solist som heter Lena Jinnegren som skal opptre. Konserten er en gave til folket i nord ettersom militærøvelsen skal foregå overalt og vi spiller for fred, for korpsets rolle er nemlig å bygge en bro mellom sivilbefolkningen og militære,  sier  musikkprodusenten Marit Klæbo.

Flere sjangere

Hun påpeker at konserten er helt gratis og for alle.

– Dette er musikere som mestrer de fleste sjangere. Denne gang skal vi spille mye rytmisk musikk, noen doser tango, noen jazzinspirerte låter og melodier av Frank Sinatra, samt flere av solisten Lena Jinnegren  sin siste utgivelse som heter «Glød». For de som ikke vet det, så er Jinnegren en svensk sanger som er bosatt i Tromsø hvor hun jobber som landsdelsmusiker. Konserten er også gratis. Det er fordi vi vil at så mange som mulig skal få oppleve disse dyktige musikerne som er en del av øvelsen Joint Viking  2017, reklamerer Klæbo.