Det var torsdag sist uke Elisabeth Jøraholmen fant oppslaget fra «Den nordiske motstandsbevegelse» hengende på postkassestativet sitt i Åsveien i Alta.

Da hun så hva som prydet stativet, var hun ikke sen om å rive det ned.

– Jeg ble rett og slett forbanna. Jeg trodde virkelig at vi var mer fornuftige her, sier hun.

– Har du sett flygebladene flere ganger etter dette?

– Jeg har fulgt ekstra godt med, men det har ikke vært noe. Jeg vet heller ikke om samme oppslag hang på flere postkassestativ.

Ekkel opplevelse

Jøraholmen forteller at hele opplevelsen var ekkel og hun var lenge usikker på om hun ville gå ut i media og gi de ekstra oppmerksomhet.

– Det er jo ikke ulovlig å henge opp slike flygeblad, men folk bør være obs på at det er nynazistiske krefter i sving her.

Aktive i Alta

Haakon Forwald, leder for Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge, bekrefter ovenfor Altaposten at det er nasjonalsosialistiske krefter, som han kaller det, i sving i Alta.

– Den nordiske motstandsbevegelsen er i kraftig vekst over hele Norden, og aktivitetsnivået øker dag for dag.

– Hva tenker du om måten Jøraholmen reagerer på?

– Hun har ingen grunn til å være hverken skremt eller forbannet, men burde i stedet være glad og takknemlig for at det finnes mennesker i Alta som er villige til å kjempe for sitt folk, svarer Forwald.

Nytt for politiet

Lensmann Svein-Tore Nilsen i Alta forteller til Altaposten at de ikke har registrert en slik aktivitet som Jøraholmen beskriver.

– Det å henge opp politisk reklame er i seg selv ikke ulovlig. Spørsmålet er hvis det er snakk om rasistisk, diskriminerende og dirkete personangrep, da kan det være aktuelt for politiet, sier Nilsen.

– Bør folk melde ifra til politiet dersom de ser slike oppslag?

– Ta kontakt med oss. Slik kan du kan konferere med politiet om det du har opplevd er innenfor, eller utenfor, lovverket. Samtidig får vi en oversikt over en eventuell aktivitet, avslutter lensmannen.