Med en helt vill lineup av metalband ble festivalen Iskald en «syk» opplevelse. Alt fra progressiv metal til god gammel svart metal var å høre og det er gøy å se at det faktisk finnes en sånn type subkultur her oppe i nord.

Rå lyd og vokal

Den første kvelden besto av noen nye band og noen mer kjente. Kveldens første band som var på scenen var Adjentist. Disse gutta visste godt hva de drev med, med en rå lyd og vokal. De var med på å aktivisere publikum med alt fra å skrike de fram til crowdwalk. Det neste bandet som var ute på scenen var Fall of midwinter, etterfulgt av Sjukdom.

SYK OPPLEVELSE: Sjukdom var blant de mange bandene som fikk opp temperaturen. Foto: Even Aaker Thorsdalen

Som en storavslutning på fredagskvelden kom Nordjevel, med en helt sinnssyk innlevelse på scenen, hard og kvass lyd som falt i god jord hos publikum. Disse folka var nok fredagskveldens mest populære artister.

Intimt med Oxblod

Lørdagen hadde en mer intim setting på Studenthuset. Scenen var nærmere publikum og det var bra oppmøte fra publikum. De første gutta som var ute, Snøstorm, var selvsikre og spilte bra. Med såpass unge gutter, var det gøy å se at de ikke var scenesky. Etter en bra opptreden, var det Oxblod som stod for tur. Et ganske stort hopp i musikken med bra sceneopptreden.

IKKE SKY: Talentene i Oxblod imponerte under metalfesten og våget mye fra scenen. Foto: Even Aaker Thorsdalen

Laget fest

Så var det omsider Alta sitt eget Feleth som stod på scenen. Gutta var aggressive, ville og hadde det åpenbart gøy på scenen. Publikum dro seg nærmere og det ble skikkelig fest!

De spilte hardt og godt, virkelig satt en støkk i publikum.

Til syvende og siste var det Molluscum som stod på scenen. Det var den litt eldre garde som stod for tur. Med en ekstremt hard og brølende lyd, dro de publikummet opp. Disse gutta visste hva de drev med og leverte utrolig bra.

Hadde ønsket litt flere

Festivalsjef Marius Mathisen Grøtte var fornøyd underveis.

– Jeg syntes det er utrolig gøy å se alle bandene spille. Alt av variasjon i musikken og de forskjellige folka som kommer og ser på. Det eneste som kunne vært bedre, hadde vært om litt mer folk kom. Sånn bortsett fra det, bygde det seg opp etter hvert, lengre ut på kvelden ble publikum mer ivrig og trakk seg mer og mer fram til scenen.

– Rått av Marius

Arnt «Thunderarnt» Jensen synes det var en spennende opplevelse.

– Jeg syntes det er tøft å se at det fortsatt er et miljø for sånt i Finnmark. Utrolig spennende å se alle disse unge gutta, med så mye talent komme å spille. Det er veldig gøy å spille på studenthuset, det blir mye mindre og intimt, så folk kommer seg mye lettere fram til scenen. Det eneste jeg har å påpeke er at det kanskje var litt lite folk, men ellers var det supert! Det er også ganske rått å se at en ung kar som Marius har stelt i stand denne festivalen. At så mange unge folk fortsatt er interessert i denne typen musikk gleder meg.

Kommentarer fra publikum:

«Helt konge å se at det blir arrangert noe sånt som dette i Alta. Alle banda som har spilt hittil har vært supre.»

«De fortjener et større publikum»

«Men siden det er i Finnmark, er det kanskje vanskelig å få flere folk til å komme»

Kommentar fra Nordjevel

«Vi syntes det er «jævlig rått» å se så mange unge talentfulle folk komme å spille på festivalen»

Kommentar fra Molluscum

«Vi syntes det er fett å se så mange unge som fortsatt er interessert i metall.»