Polartic Seafood AS har tegnet opp tre mulige lokaliteter, alle nært Øksfjord. Lokalitet A ligger i vestre innløp til Vassbotn, og alternativ plassering B ligger sørvest for Finneset. Det planlegges utplassert seks merder i en gruppe, hver med to såkalte restitusjonsmerder og fire mellomlagringsmerder. Bedriften søker også om å kunne ha en lokalitet C med en eller to restitusjonsmerder på vestsiden utenfor anlegget i Øksfjord.

Maks 3 måneder

– For å styrke driftsgrunnlaget for hvitfiskanlegget og gjøre bedriften bedre i stand til å forsyne selskapets kunder med høykvalitets fiskeprodukter størst mulig del av året, planlegges det etablert anlegg for levendelagring av torsk, heter det fra Polarctic. Forskriften åpner for lagring i inntil 12 uker, og bedriften ser også for seg lagring av eventuelle andre marine arter.

Grieg nærmest

Det var på tampen av fjoråret at Polarctic søkte om godkjenning av lokaliteter for levendelagring, og i et nylig brev ber Kystverket om uttalelse fra en rekke etater med interesse innen fiskeri og akvakultur. Også brukerne av sjøområdet samt kommunen bes uttale seg. Loppa kommune må også se om etableringen er i tråd med gjeldende arealplan. Det framgår at nærmeste akvakulturanlegg er Grieg Seafood Finnmark ved Olaneset drøyt 3 kilometer unna, og derfor i tråd med kravet på minimum 2,5.

Polarctic ser for seg en maksimal kapasitet på inntil 400.000 kilo fisk samtidig i anlegget, og installasjon og oppstart nå tidlig i 2017.