– Jeg hadde ikke lyst å gå av scenen, innrømmer Karoline Molund.

Hun mener responsen fra publikum løftet hennes revynummer «Alenetid». «Alenetid» handlet om bussjåføren fra «Snelandia» som kjører lange turer med meget få passasjerer.

– Generalprøven gikk ikke så bra, sier hun, men på forestillinga var det skikkelig gøy.

Molund er en av ungdommene som får skryt fra publikum, blant annet fra Lisbeth Johansen, en av gründerne i Talvikrevyen.

De andre to ungdommene er brødrene Roy Einar H. Isaksen og Bjørnar Isaksen.

– Ungdommene får terningkast 6, sier Johansen og hennes venninne.

Latterbrølene

De store latterbrølene kom i midlertid i andre akt. Bård Todals skikkelse som «journalist i Vindusposten» og hans begrensede og naive betraktninger fra vinduet på gutterommet gikk hjem hos publikum. Det samme gjorde nummeret «Resirk». Roy Einar H. Isaksens skikkelse hadde funnet sin nisje innen resirkulering og kombinert dette med kvinners ønske om å ta seg godt ut, noe som fikk lattertårene til å trille hos publikum. Kvinnen som fikk gjennomgå var Ingeborg H. Mauseth, for anledningen «utlånt modell fra NAV».

Talvik- revyen «På ny vei».MORO: Stykket resirkulering bør på morsomme poenger. Foto: Lill Vivian Hansen

Nevnes bør også Todals presise planlegging av «tømming i ekteskapet» etter Vefas’ tømmekalender. Dessuten må Talvikrevyens damer som generøst og uredd byr på seg selv trekkes frem. Også revysjef Sørensens opplevelse av treningspress fra «velmenende venninner» – jaa-daaa – vi kjenner oss igjen.

Mange kjente seg kanskje også igjen i «Nyttårseventyr» – når man i januar må medgi at det gikk litt mer penger en planlagt til julefeiringa.

Superaktuell akkurat denne helga var Reidun Andreassens «Reisesulten» – pasienten, som på fastende mage, er på tur til sykehus i uværet og havner både i Kiruna og Oslo. Vel fremme på sykehus etter en reise på to døgn og 17 timer (på fastende mage) er legen værfast et helt annet sted.

De aller fleste innslagene i årets revy er skrevet av aktørene i Talvikrevyen. Et par-tre er også lånt fra andre revyer.

EGEN NÆRRADIO: Talvik hadde for anledningen fått sin egen nærradio. Foto: Lill Vivian Hansen

Smårusk

Litt smårusk med gjennomføringen ble det. Lyden ble borte i en av mikrofonene i sangnummeret «Ronny, Roger, Raymon og Remi» – arbeidsgjengen med ADHD. Da ble det litt vanskelig å få med seg det hele. Enkelte poenger ble beskrevet av publikum som veldig «lokale» og «interne», dermed skjønte man ikke helt hva det hele handlet om.

– Dem skulle hatt mer fra distriktene (les Alta), mente en.

At Sørensen slet litt med å komme til poenget i sin vits om «damer og biler» frambrakte derimot bare applaus og latter.

Traverne på lading

Mange av revyens gamle travere var i år ute på «lading» ifølge Sørensen. Dermed fikk andre aktører komme mer fram i lyset. For eksempel er det første gang Moland hadde eget solonummer. Dessuten har 10. klasse vært en del av Talvikrevyens faste mannskap, men i år var det bare Simone Knutsen fra 10. som var med til hjelp bak scenen med sminke og scenearbeid. Årets revy er den 18. i rekken.

– Vi har aldri vært så få på scenen som i år, det blir spennende å se hvordan det går, sier revysjef Gro Sørensen før premieren.

Uvær

Helgas uvær og storm preget også publikumstallet på Talvikrevyen. På fredagens forestilling var det solgt 100–120 billetter, og revysjefen mener at ikke alle kom seg til Talvik denne kvelden. Bussen som kjørte fra Alta hadde bare ni stykker med seg til Talvik. Til lørdagens forestilling er det solgt 250 billetter.

– Været er en utfordring. Vi vet om folk som har billetter men som ikke kommer seg hit i kveld, det synes jeg er kjempetrasig, medgir Sørensen.

20 timer i stormen

Men de som trosset uværet fikk en minnerik kveld. En av disse var Line Mikola og hennes mann. De trosset uværet og satset på å komme seg til Talvik for å se revy. Ekteparet brukte intet mindre en 20 timer på å komme seg fra Sortland til Isnestoften. Ni timer ble tilbrakt værfast sør for Kvænangsfjellet. Men vel fremme angret i alle fall ikke Mikola på turen.

– Jeg har lenge hatt lyst til å se Talvikrevyen og i år fikk vi billetter i julegave, men vi hadde jo ikke regnet med så dårlig vær da, forteller Mikola.

– Men det var verdt turen, ja, sier hun.

REISTE I 20 TIMER: Line Mikola og hennes mann reiste langt og lenge i uværet for å komme på revy. – Det var verdt det, mener hun. Foto: Lill Vivian Hansen

Så var det terningen

Å gi terningkast er ikke lett. Derfor ble det en runde blant publikum etter premieren. Resultatet av rundspørringen ble: en 2-er, en 3-er, ni 4-ere, fjorten 5-ere og en 6-er.  Dermed kan vi gi årets Talvikrevy en 5-er på terningen. Vel blåst!

VEL BLÅST: Revygjengen var strålende fornøyd etter premieren fredag. Foto: Lill Vivian Hansen