Maskinentreprenøren Roald Larsen bor i dag på en eiendom som grenser til Saga skole, og er kommet langt i forhandlingene med Alta kommune om en innløsing av eiendommen. Det betyr at Larsen må ha en erstatningstomt, og for å få en løsning på innløsningen har kommunen latt han få velge på øverste hylle i Skogheim-feltet.

I saksframlegget heter det at for å kunne sikre areal for mulig fremtidig utvidelse av Saga skole mot nord foreslås det i planforslaget å innløse den private boligeiendommen 38/1/38 tilhørende Roald Larsen.

Det gjøres imidlertid oppmerksom på at det per i dag ikke foreligger noen konkrete planer om skoleutvidelse.

«Det er for kommunens del strengt tatt ikke noe akutt behov for å innløse boligen», skriver kommunalleder Oddvar Konst og hans høyre hand Hallgeir Strifeldt i saksframlegget.

Larsen har i møte med planadministrasjonen signalisert at han vil kunne akseptere en avtale dersom ny tomt sikres i reguleringsplanen som vedtas av kommunestyret, og at kommunen klarer å tilby han en ny og større tomt enn det normale i feltet.

Tomta han får er ifølge saksframlegget på over ett mål og har god beliggenhet. I tillegg gis entreprenøren mulighet til å bygge garasje på 70 kvm, mens andre i feltet kun får bygge garasje på maks 50 kvm.