– Nåværende framdrift anses for å være tilstrekkelig for å unngå pålegg, melder Alta kommune i et vedtak truffet av avdelingen for miljø, park og idrett 11. januar i år.

Det var 8. desember i fjor at etaten dro på befaring til en grunneier i Talvik, hvor tellingen viste 23 biler oppstilt på eiendommen. Under kontrollen ble det konstatert avvik og gitt anmerkinger, men pålegg ble likevel unngått.

Flere skal vekk

– Siden befaringen har tre biler blitt fjernet fra eiendommen, begrunner kommunen, som også viser til at grunneieren har en avtale om transport av vrak til Olderfjord.

To vrak til skal også transporteres bort innen slutten av februar i år. Etter at Vefas stengte sitt anlegg midlertidig høsten 2015, har Alta manglet mottaksanlegg for bilvrak. Både privatpersoner og bransjen selv har påpekt dette som et problem.

HAR FYLT TOMTA: Noen brukbare, noen med små mangler men også flere som må betegnes som vrak; rundt om på denne eiendommen har kommunen registrert 23 biler, slik kartet miljøkonsulent Marie Rushfeldt har laget viser. Foto: Alta kommune

Ingen lekkasje

I tillegg til omfanget av lagringen, hadde befaringen som mål å kartlegge faren for forurensning. Det ble ikke observert noen lekkasjer ved befaringen, heter det i rapporten.

Det framgår også at mange av bilene har skilter og er i drift eller skal i drift. Mange av de øvrige bilene har til dels mindre feil, og skal repareres og enten leveres tilbake til kunde eller selges.