I helgen hadde alle artistene som skal medvirke i den nye musikalen «Døgn i elva», sin første øvingshelg. Produsent Elisabeth Lyng sier øvingene gikk over all forventning.

Intensive øvinger

– Veldig moro og selvsagt veldig spennende å endelig være i gang med øvingene til denne musikalen, som virkelig har en stor lokal forankring. Musikalen skal fremføres i kultursalen hvor vi hadde vår første store øvingshelg, og alle syntes det var litt spesielt å stå på scenen hvor det hele skal fremføres, sier Lyng.

Hun minner om at det ikke er lenge igjen til det hele skal vises for publikum.

– Første helgen i mars, rett etter laksekorttrekningen, så går første forestilling av stabelen. Det betyr at vi må ha en øvingshelg til, samt en hel uke med øving like før det braker løs, sier Lyng som også skal være en av dem som skal opptre med sang og flere nummer.

Tilpasses alle

Musikalen skal kort fortalt handle om en vennegjeng som er på tur i Altaelva, og under denne turen dukker det opp en mystisk skikkelse.

– Det er ti personer som skal være på scenen med flere nummer, samt en rekke barn, så dette blir en forestilling som tilpasses for hele familien. Det hele vil vare rundt en times tid og det betyr at musikalen også passer fint for de med små barn, sier Lyng som sier at alle artistene fremførte sine nummer på strak arm.

– Alle som medvirker er altaværinger og vi er ikke profesjonelle, så det var derfor ekstra gøy å se at alle denne første øvingshelgen tok sine oppgaver og nummer på strak arm. Det lover veldig godt, sier hun fornøyd.

Tre forestillinger

Forestillingen, som er skrevet av Tone Nilsen-Bie som til daglig er lektor i drama/teater på Alta videregående skole, byr på hele 14 nummer.

– Når vi først ville sette opp en veldig stor og lokal musikal, så fant vi ut at da måtte vi trøkke til, som det heter i «showbusiness». Vi skal derfor by på hele tre forestillinger i løpet av en helg. To på en lørdag og en dagen etter, og vi håper derfor det kommer mange. Per i dag har vi totalt solgt billetter som dekker inn en av forestillingene, så vi regner med at det blir mange på hver framvisning, sier Lyng.

Lokale referanser

Hun påpeker at publikum vil kjenne seg igjen i de fleste numrene.

– Vi skal ha veldig mange replikker, med uttrykk som er typisk Alta, så de lokale referansene blir mange slik at publikum skal føle seg hjemme, fra start til slutt, sier Lyng.