44-åringen har jobbet som barnehagepedagog i 15 år, og gleder seg til et aldri så lite death metal-comeback under Iskald Metalfest som går av stabelen om få uker.

Kalles for ThunderArnt

– Jeg begynte allerede som 16-åring, i 1988, å synge death metal. Det var i Lakselv hvor jeg hadde mine barne- og ungdomsår, forteller Arnt Holger Jensen, som den gang gikk under kallenavnet ThunderArnt.

– Det navnet har hengt ved meg veldig lenge. Navnet handler dog ikke om knallhard metalmusikk, som mange tror, men det stammer faktisk fra et dataspill som jeg og en kompis spilte mye da vi var 16 år gamle. En lærer på gymnaset så en gang at jeg hadde ThunderArnt som  nicknavn i dette spillet og det fortalte hun høyt til klassen, og etter den episoden ble jeg kalt ThunderArnt i veldig mange år. Faktisk så er fremdeles noen  som kaller meg for det, ler Holger Jensen som har arbeidet 15 år i barnehage, fortrinnsvis som pedagogisk leder.

Kunne ikke si nei

Han opplyser at bandet Molluscum som han skal spille med under festivalen, er et band som han også tidligere har spilt i.

– Jeg spilte bass i bandet i flere år, men i de senere år har jeg ikke hatt tid, så jeg sluttet. Før jul spurte  Karl Øystein Langedahl, som er primus motor  og låtskriver i Molluscum, om jeg ville spille bass under Iskald Metalfest. Jeg sa da nei fordi jeg ikke har rørt og øvd bass på mange år. Men for få uker siden ringte han på nytt og spurte om jeg kunne steppe inn som vokalist, og det var et så fristende tilbud, som jeg ikke kunne si nei til. Musikken er lik den sjangeren som jeg hold på med da jeg var 16 år, og vokalen består da som nå, av veldig mye brøling med en mørk og dyp stemme, så det kommer til å høres når vi entrer scenen, ler ThunderArnt.

Øver i bilen

– Forstår publikum tekstene når det meste brøles frem?

– Nja, det tror jeg faktisk ikke, for det er ikke lett å høre ordene når det meste brøles. Og det er forsåvidt fint, for glemmer jeg teksten, så vet ikke publikum om det. Og jeg kommer til å gjøre som jeg gjorde da jeg var ung,  jeg brøler bare frem noen nødrim når teksten går i glemmeboka.

– Så nå øver dere intensivt før avpark?

– Vi øver mye på hver vår kant ettersom nesten hele bandet holder til i Lakselv. Jeg kan heller ikke øve hjemme, fordi da tror jeg noen fort ringer politiet.

– Politiet?

– Ja, brølinga, eller «Growling» som det heter på dødsmetall-språket, er rått og brutalt, og derfor fant jeg ut at jeg må øve i bilen, slik at ikke naboene tror noe galt holder på å skje. Det betyr at jeg i disse dager kjører masse rundt i Alta og growler knallhøyt til demoene som Øystein Langedahl har spilt inn.

Growlet for ungene

I dag jobber han i Utdanningsforbundet Finnmark, som har kontor i Kunnskapsparken.

– Da jeg jobbet i barnehage brukte jeg faktisk å trø til med noen knallharde metalriff på gitaren, mens jeg brølte noen strofer før vi skulle ha sangstund. Og det var noe ungene satte umåtelig stor pris på. Ungene syntes «Growling» var dødskult og det var alltid en fin start på sangstundene, ler den tidligere barnehagelæreren.

Han tror death metal-sjangeren vil bli mer populær i årene som kommer.

– Death metal hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet, og jeg merker at sjangeren har begynt å få en ny vår, så det blir spennende å se publikums reaksjon, sier en spent Jensen, som du kan se opptre under Iskald-festivalen, som går av stabelen 27. og 28. januar.